Sveže

Anica in Franc Halas iz Petišovcev: Praznovala zlato poroko

Že 50 let sta poročena Anica in Franc Halas iz Petišovcev. Anica je bila rojena v Pince Marofu leta 1948 kot potomka primorskih Slovencev, Franc pa leta 1944 v Petišovcih. Pred 50 leti sta se poročila na matičnem uradu v Čentibi, cerkveno pa v župnijski cerkvi svete Katarine v Lendavi.
Po končani osnovni šoli je Anica končala Srednjo ekonomsko šolo v Murski Soboti, Franc pa Srednjo tehniško šolo v Lendavi. Anica je bila zaposlena v industrijskem podjetju Mehanika v Lendavi, nato pa je do upokojitve delala na Okrajnem sodišču v Lendavi, med tem, ko je njen soprog Franc bil zaposlen v Metalni Maribor, pozneje pa v podjetju Varstroj Lendava kot vodja kontrole kvalitete izdelkov.

Zakoncema sta se v zakonu rodila dva otroka, posebej pa sta ponosna na vnuka in na vnukinjo. Kljub svojim letom, pa sta oba aktivna in imata številne hobije. Anica rada vrtnari, ukvarja se z vezenjem, obiskuje krožek ročnih del pri Društvu upokojencev Lendava, kar trikrat pa se je že povzpela na Triglav. Franc je med drugim gasilec in ribič, ukvarja se s pohodništvom, reševanjem križank in sudokujev, je član Medobčinskega društva invalidov Lendava, oba z ženo pa sta tudi člana Društva Primorci in Istrani ter Društva upokojencev Lendava.