Ostalo

Akcijo Dnevi cepljenja v Lendavi ocenili kot uspešno

Ministrstvo za zdravje je v sodelovanju z NIJZ in lokalnimi skupnostmi pred decembrskimi prazniki organiziralo akcijo Dnevi cepljenja pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto. Pristojni so tudi za območje Občine Lendava ocenili, da je omenjena akcija bila uspešna.
Akcija Dnevi cepljenja je potekala do vključno četrtka. Cepilni centri so bili odprti od 8. do 20. ure, v vsaki statistični enoti pa je na eni lokaciji potekalo nočno cepljenje, in sicer od 20. ure zvečer do 8. ure zjutraj. Okrepljena je bila prisotnost mobilnih enot na teren, pri organizaciji in ponekod tudi pri prevozu občanov do cepilnih mest pa pomagata Civilna zaščita in Rdeči križ Slovenije.

“Akcija Dnevi cepljenja, ki poteka od 19. do 23. decembra, se je do sedaj izkazala kot uspešna in kaže na pozitivni odziv prebivalcev na akcijo. Od 19. do 22. 12. so po podatkih ZD Lendava na cepilnih mestih v občini v okviru akcije cepili 730 ljudi. Od tega 48 s prvim odmerkom, 104 z drugim in 578 s poživitvenim odmerkom cepiva,” so sporočili iz Občine Lendava. “Z odzivom prebivalstva na akcijo smo zadovoljni, mogoče smo pričakovali, da pride več ljudi na prvi odmerek, vendar smo veseli, da smo s podaljšanim delovnim časom, angažiranostjo ter s cepljenjem na terenu dali ljudem možnost, da se cepijo in s tem zaščitijo sebe in druge,” pa je dejala direktorica ZD Lendava Olga Požgai Horvat.

Minister za zdravje, Janez Poklukar se je na koncu zahvalil županom, ekipam civilne zaščite in Rdečega križa ter drugim nevladnim organizacijam, pa tudi vsem tistim, ki v teh dneh kakor koli pomagajo, da bi dosegli zadostno precepljenost. “Glavni cilj te akcije je doseči čim višjo precepljenost, kajti samo ta nas pelje v varno in zdravo leto 2022. Ob tem se zahvaljujem celotnemu primarnemu zdravstvu, saj je bilo v to akcijo vloženega veliko napora,” je še dejal.