S sobotno prireditvijo Lendavska trgatev sklenili letošnji Festival vinarium

Festival Vinarium je sklenila že 43. Lendavska trgatev. Organizatorji letošnji festival ocenjujejo kot uspešnega, v minulem tednu pa se je odvilo resnično veliko prireditev, ki so bili namenjeni široki množici.
Festival Vinarium je obudil poznopoletno dogajanje in v lendavsko središče v minulih dneh privabil veliko število ljudi. Zelo lepo obiskani so bili ob dveh glavnih dogodkih, Bogračfestu in Lendavski trgatvi, tudi etno večeri na Letnem odru Gledališke in koncertne dvorane, na katerih so se s kulturnim programom in kulinaričnimi dobrotami predstavili predstavniki Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

“Celoten festival, od Bogračfesta, etno večerov, vinskega večera do zaključne Lendavske trgatve, je potekal zelo uspešno. Festival je obiskalo ogromno ljudi, ki so bili zelo zadovoljni. Veliko je bilo obiskovalcev od drugod, kar je zelo dobrodošlo v turističnem in tudi v vseh ostalih pogledih,” je ob zaključku festivala povedal Ivan Koncut, podžupan v opravljanju funkcije župana Občine Lendava.

Martina Bukovec, direktorica Zavoda za turizem in razvoj Lendava o letošnjem festivalu, ki se je težko pričakujoč ponovno odvil v ustaljenih razmerah, kot so jih bili vajeni v predkoronskih časih: “Trudili smo se, da smo s temi dogodki – dvema zelo odmevnima, Bogračfest in Lendavska trgatev, kot tudi s tistimi manjšimi, etno večeri ter z vinskim večerom – pripeljali v Lendavo veliko zabave, precej kulture, pa tudi doživetij v smislu okušanja vinske kapljice. Tako smo s samo izvedbo zelo zadovoljni, kar je seveda tudi dobra motivacija za naprej.”

Dogajanje tudi na lokaciji stolpa Vinarium

Številni obiskovalci Lendavske trgatve so ob dogajanju v mestnem jedru obiskali tudi razgledni stolp Vinarium Lendava, zgrajen na griču v Lendavskih goricah na turistični cesti Lendavske gorice, ki je 2. septembra vstopil v sedmo leto delovanja. Od samih začetkov pa vse do sedaj se je nanj povzpelo malo manj kot 600.000 obiskovalcev. Od letošnjega aprila ob stolpu deluje tudi adrenalinska atrakcija Zipline Vinarium, po kateri se je do danes spustilo kar 3.520 pogumnežev.

Praznovanje obletnice stolpa je bilo obeleženo z dobro glasbo, pestro kulinariko, 4. dirko Pomurskega MTB pokala in dnevi odprtih vrat vinskih kleti.