Petišovci: Med mejno kontrolo trije vozniki pod vplivom alkohola

Policisti Postaje mejne policije Petišovci so med minulim vikendom obravnavali kar tri tuje državljane, ki so mejo želeli prestopiti precej pijani. Šlo je za dva državljana Bosne in Hercegovine ter Hrvata. To pa seveda še ni vse …
Policisti Postaje mejne policije Petišovci so med vikendom, ki je potekal ob povečanem prometu in z zastoji oziroma čakalno dobo med mejno kontrolo ugotovili, da je drž. Bosne in Hercegovine vozil pod vplivom alkohola in sicer je na mejni prehod pripeljal s kar 1,12 mg/l alkohola v organizmu. Pri nadaljnji kontroli so policisti ugotovili da ima navedeni prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju R. Slovenije, zato so mu zasegli osebni avtomobil, odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Med mejno kontrolo je vozniku osebnega avtomobila, državljanu Hrvaške alkotest pokazal 0,54 mg/l alkohola v organizmu. Poklicnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom, drž. Bosne in Hercegovine pa je alkotest pokazal 0,13 mg/l alkohola v organizmu, kateri med vožnjo ne bi smel imeti alkohola v organizmu. Obema je bila izdana globa, odvzeti sta jima bili vozniški dovoljenji in prepovedana nadaljnja vožnje.

Vzrok prometne nesreče naravna smrt

Poročali smo, da je 18. julija 2022 malo po 23. uri na cesti Murska Sobota – Bakovci voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski steber ter utrpel hude telesne poškodbe. 10. avgusta so bili policisti obveščeni, da je 22-letni voznik v UKC Maribor umrl. Iz Oddelka za patologijo UKC Maribor so bili obveščeni, da je bilo s sanitarno obdukcijo ugotovljeno, da je bil vzrok za smrt v prometni nesreči naravna smrt. Policisti prometno nesrečo obravnavamo kot samoudeležbo in jo bodo zaključili z dopolnitvijo poročila na ODT Murska Sobota.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota sta v letošnjem letu za posledicami prometnih nesreč umrla dva udeleženca, v enakem lanskem obdobju pa osem udeležencev.