Sveže

Župan Janez Magyar bo zavrnil povabilo za poslanca: “Občina me trenutno potrebuje bolj kot Državni zbor.”

Ker je vlada minuli petek na dopisni seji poslanca SDS Franca Breznika imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve, ta več ne more sedeti na poslanskem stolčku. Zamenjal bi ga lahko župan Občine Lendava, a bo povabilo zavrnil, nam je dejal danes popoldan v telefonskem pogovoru.
Vlada je na dopisni seji minuli petek poslanca SDS Franca Breznika imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. S položaja je z 22. marcem razrešila generalnega direktorja direktorata za stvarno premoženje na ministrstvu za javno upravo Uroša Korošca, ki je po navedbah vlade sam odstopil s prošnjo za razrešitev.

Imenovanje poslanca SDS Franca Breznika za državnega sekretarja v ministrstvu za notranje zadeve pa bo povzročilo zaplet pri izvolitvi nadomestnega poslanca. Prvi v vrsti Janez Magyar je namreč župan Občine Lendava, zato se bo, kot je danes popoldne dejal za naš spletni portal, podobno kot vrhniški župan Daniel Cukjati poslanskemu sedežu odpovedal.

“Izvoljen sem od ljudi, s čimer so mi ti dali svoje zaupanje. Trenutno smo v časih, ko me Občina potrebuje bistveno bolj, kot Državni zbor. O tem sem razmišljal celo noč, spal sem zelo malo, skorajda nič, a verjamem, da takšne odločitve ne bom obžaloval,” je dejal za naš spletni portal.

Toda tudi naslednji v vrsti Danijel Vrbnjak je župan, in sicer Ormoža, kjer je na lokalnih volitvah leta 2018 premagal dotakratnega župana Alojza Soka iz vrst NSI. To pomeni, da bo na sedež Breznika, kot kaže, sedla Nuša Ferenčič, ki je nastopila v volilnem okraju Ptuj II., ki zajema mestno občino.