Sveže

Znan je vzrok močnega dimljenja na območju industrijskega kompleksa Lek v Trimlinih

Kot smo poročali predvčerajšnjim pozno zvečer, so nekaj minut pred deveto uro zvečer gasilci poklicne industrijske gasilske enote Nafta Lendava ter Lek bili obveščeni o domnevnem požaru na območju industrijskega kompleksa podjetja Lek v Trimlinih. Iz podjetja so sporočili podrobnosti nezgode ter dodali, da do požara ni prišlo.




Kot smo že poročali, se je minuli ponedeljkov večer iz območja kotlovnice znotraj industrijskega kompleksa Lek v Trimlinih valil gost črn dim, ki je nakazoval, da bi lahko šlo za požar in sicer na območju kotlovnice. Na kraj so nemudoma odhiteli gasilci poklicne industrijske gasilske enote Nafta Lendava ter Lek, ki so zadevo nadzorovali, saj kot so sporočili iz podjetja, do dejanskega požara ni prišlo.

“Črni dim se je valil iz dimnika objekta, kjer je nameščen tlačni kotel za proizvodnjo pare. Slednji se je pri dogodku samodejno ustavil in je bil dodatno preverjen. Zaradi samodejne ustavitve kotla je bil brez posredovanja gasilcev ustavljen tudi črn dim iz dimnika tlačnega kotla. Prišlo je do slabšega izgorevanja plina in s tem do pojava črnega dima. Požara ni bilo,” so sporočili iz oddelka za stike z javnostjo.

Kot so navedli, do nevarnosti za ljudi in okolje ni prišlo, prav tako pa ob dogodku ni bilo poškodovanih. “Zaradi večje količine kondenza v dobavljenem plinu je prišlo do slabšega izgorevanje plina in s tem do pojava črnega dima. Škode na opremi ni. Pred ponovnim zagonom bo preventivno izveden servis in čiščenje opreme,” so še sporočili iz podjetja.