Sveže

Zmaga Nafte 1903 v Brežicah

Lendavska Nafta 1903 je na današnjem popoldanskem srečanju v Brežicah dosegla minimalno, a pomembno zmago, kar pomeni, da bodo Brežice v prihajajočih krogih igrale borbo za obstanek v ligi. Trener članske ekipe Sluka, je lahko s prikazanim danes v Brežicah zadovoljen, pa čeprav je šlo za precej enakovredno igro.
Nogometaši Brežic so današnji popoldan na domačem terenu proti ekipi Nafte 1903, pred okrog 250 gledalci, doživeli boleč poraz, ki bi jih lahko stal celo prvenstva, sledi borba za obstanek, prav nasprotno pa velja za Nafto 1903 ko je po seriji slabih srečanj sedaj končno le dosegla pomembno zmago. Čeprav je igra bila precej enakovredna, a s pobudo Nafte 1903, je novi trener članske ekipe Marian Sluka z videnim lahko zadovoljen.

Čez celotno srečanje sta bili obe ekipi zelo dinamični, Nafta 1903 pa je bila podjetnejša. Prva resnejša priložnost na srečanju se je za domače pokazala v sredini prvega polčasa, a je vratar gostov Raduha bil na pravem mestu. Že sicer pa sta v prvem polčasu poizkušali obe ekipi, a nista dosegli ničesar konkretnejšega, za kar gre pripisati predvsem obrambi, tako Nafte 1903 kot tudi Brežic.

Ekipi sta se v prvem delu srečanja razšli brez zadetkov, takšen rezultat denimo na koncu srečanja pa bi najbolj koristil prav domači ekipi. V četrti minuti drugega dela so znova bili zelo nevarni domači igralci, a je Raduha vrata Nafte 1903 več kot odlično ubranil čez dobrih dvajset minut pa so Lendavčani izvedli protinapad, a je vezni igralec Nafte 1903, Pirtovšek, žogo poslal krepko mimo vrat domačih.

V 65. minuti skorajšnje vodstvo Lendavčanov. Grabanta je pred vrati domačih neuspešno iskal Cvrtila, žoga pa je pot, v neposredni bližini vrat domače ekipe, nadaljevala izven igrišča. Domači bi lahko povedli v četrti minuti, ko je na pravem mestu znova bil Raduha. Mrežo Nafte 1903 je želel zatresti Duvnjak, Babnik pa je bil tisti, ki je med prerivanjem pred vrati Nafte 1903 nad vratarjem storil prekršek.

V 71. minuti je Živko nepravilno ustavil nasprotnega igralca Kramariča in prejel rumeni karton, glavni sodnik Sagrković pa je ob tem za domače dosodil prosti strel. Strel Predaniča je ustavila obramba Nafte 1903, za tem pa je v 85. minuti sledila sprememba pri rezultatu. Nafto 1903 je takrat v vodstvo popeljal Ploj in s tem tudi dosegel rezultat srečanja. Brežičani so od tega trenutka iskali pot proti vratom Nafte 1903, a neuspešno.

Brežice 1919 – Nafta 1903 0:1 (0:0)

0:1, Alen Ploj, 84. min
Rmeni kartoni: Stjepan Oštrek, Marko Felja, Žiga Živko, Arpad Vaš

FOTO: SPortKlub1