Sveže

Zlata nit: Med finalisti za izbor najboljših zaposlovalcev vnovič tudi lendavski Varis

Če so nekoč podjetja zmagovala zaradi moči vodje, danes zmagujejo zaradi moči organizacije. Tista, ki se zavedajo pomena in spremljajo kakovost odnosov med podjetjem in zaposlenim, so v prednosti in bolje pripravljena – tako za rast kot za krizo. Osebnostna rast in učinkovitost zaposlenih sta neločljivo povezani. Od obeh je enako odvisen uspeh organizacije.
Varis Lendava d.o.o. letos že petič sodeluje v projektu Zlata nit, to je v izboru najboljših zaposlovalcev. Izbor najboljših zaposlovalcev, ki poteka pod okriljem projekta Zlata nit, je petnajsti zapored in največji tovrstni v Sloveniji. “Podatki iz raziskave Zlate niti v podjetjih, ki so se uvrstila v finalni izbor za najboljšega zaposlovalca leta, tudi letos ponovno potrjujejo, da se slovenska podjetja močno zavedajo pomena odnosov, številke so visoke in primerljive tudi z najboljšimi podjetji v tujini, saj ne samo da dosegajo, ampak tudi presegajo marsikatero podjetje, ki tudi v tujini velja za… boljše,” komentira Dejan Gruban, član skupine za raziskave in razvoj pri Zlati niti, sicer pa partner in direktor pri Kadrovski asistenci, mednarodno akreditirani svetovalec podjetjem za kadrovske izzive, raziskovalec in predavatelj.

“Zahvaljujoč projektu Zlata nit je Slovenija prva država na svetu, ki sistematično meri kakovost odnosov na delovnem mestu. Z raziskavo smo dokazali, da ima skrb za dobre odnose pozitivne učinke na gospodarski razvoj. Rezultati raziskave o kakovosti odnosa med zaposlenim in organizacijo je namreč ogledalo podjetju: kje dela dobro in kje so njegove rezerve za rast. Merjenje kakovosti tega odnosa se je izkazalo za zelo učinkovito orodje za doseganje poslovne odličnosti,” so zapisali pri Dnevniku, pod okrilje katerega spada izbor.

Finalisti v skupini velikih podjetij so Automatic servis, ki se v finale umešča prvič, Danfoss Trata, ki sodeluje petič, Gen-I (v finalu so šestič), Kostak (petič), Pomgrad (3), Telemach (drugič) in Varis Lendava, ki se med finaliste umešča petič. Med srednje velikimi podjetji so med finalisti Biosistemika (v izboru so sedmič), EKWB (prvič), Imperial Brands – Tobačna Ljubljana (petič), Plinovodi (trinajstič), Špica International Ljubljana (dvanajstič), XLAB (sedmič) in Zemanta, ki je med finalisti tretjič. Med malimi podjetji so se med finalno sedmerico umestila podjetja: Intera (sodeluje trinajstič), Klančar žerjavi (prvič), Kompas XNET (desetič), Lunos (tretjič), Madwise (prvič), Malinca (prvič) in SAP, ki je med 21 finalisti petič. 15. izbor Zlata nit bo na sporedu 24. marca.

Varis iz Lendave je lani že četrtič sodeloval v projektu Zlata nit. Uvrstili so se v veliki finale v skupini velikih podjetij poleg podjetij Gen-I, Atlantic Droga Kolinska, Plastika Skaza, Krka, AMZS in Pomgard.