Ostalo

Začela se je 5. poletna dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek2021

Z namenom, da bi otrokom in staršem iz socialno šibkejših družin olajšali vstop v novo šolsko leto tudi letos potekala sedaj že tradicionalna dobrodelna akcija #podarizvezek, ki traja od 20. julija do 20. avgusta 2021.
V preteklih letih so organizatorji akcije zbrali šolske potrebščine za več kot 730 otrok iz Pomurja. Skupaj z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src, ki ima status humanitarne organizacije je Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že peto leto zapored prevzela koordinacijo in komunikacijo dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek.

Eden izmed načinov je, da nakupite šolske potrebščine in jih odložite na zbirnih mestih. V Lendavi je to TIC, Glavna ulica 38, 9220 Lendava. Zbirajo se vse šolske potrebščine, ki jih otroci potrebujejo v šoli: pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezki, mape, peresnice, kalkulatorji, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copati idr. Koordinator sprejema tudi lepo ohranjene rabljene šolske torbe.

Organizatorji akcije vabijo tako posameznike kot organizacije da pomagajo pri akciji na različne načine. Poleg nakupa šolskih potrebščin in sms donacij lahko pomagate tako, da tudi sami organizirate zbirno akcijo šolskih potrebščin (npr. v okviru podjetja, društva, dogodka itd.) Tisti, ki jim nakup in dostava do zbirnih točk predstavlja odvečno skrb in zamudo časa, lahko donirajo tudi preko dobrodelnih smsov s ključno besedo PODARIZVEZEK ali PODARIZVEZEK5 na 1919 in tako donirajo 1 ali 5 evrov.