Ostalo

Do nedelje poteka akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov

Minuli ponedeljek se je začela nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki jo v Policiji izvajajo skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa. Evropsko usklajen poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov bo potekal do 25. julija 2021.
Policisti bomo med 19. in 25. julijem preverjali, ali spoštujete prometna pravila

Policisti pri rednem delu prioritetno izvajajo nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. Nadzor tovornih vozil se izvaja s preusmeritvijo tovornih vozil na kontrolne točke na avtocestah. Nadzori avtobusov potekajo na avtobusnih postajališčih, avtobusni prevozi pa so nadzoru podvrženi tudi na avtocestah in hitrih cestah.

V takšnih poostrenih nadzorih policisti pri voznikih tovornjakov in avtobusov ugotavljajo kršitve prometnih pravil, predvsem predpisov glede časa trajanja vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov, odkrivajo manipulacije z zapisovalnimi napravami (tahografi) in preverjajo tehnično brezhibnost vozil. Pozornost je namenjena tudi pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil.

“Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse voznike tovornih vozil in avtobusov – upoštevajte prometna pravila in omejitve hitrosti. Med vožnjo obdržite ustrezno varnostno razdaljo. Ta je pri težjih tovornih vozilih daljša,” sporočajo iz Policije.