Za Pomurje – Najpomembnejšo slovensko regijo: Matej Vučko, številka 11!

Spoštovane volivke in volivci, dragi prijatelji.
Pisanje o samemu sebi je verjetno najbolj zahtevna oblika izražanja, čeprav je v predvolilnem času pravzaprav edini način, ki lahko volivcem in volivkam da pravi vpogled v razmišljanje in cilje kandidata ali kandidatke.

Sem Matej Vučko, sin, brat in mož, predvsem pa oče dvema krasnima nadobudnima malčkoma, ki mi vsak dan dokazujeta, da se vsi ljudje v resnici rodimo dobri in iskreni, samo od vzgoje in družbenega okolja pa je odvisno, kakšni bomo (p)ostali, ko odrastemo.

Prihajam iz Pomurja, živim v Moravskih Toplicah, svoje otroštvo in mladost pa sem preživel v Lendavi, najbolj multikulturnem mestu v Sloveniji. Odraščal sem popolnoma neobremenjen s tem, kakšne narodnosti je kdo, kakšen jezik govori in od kod so njegovi starši. Kljub temu, da prihajam iz slovenske družine, smo večjezičnost doma vedno dojemali kot prednost in o tem nikoli po nepotrebnem polemizirali.

V srednješolskih in študijskih letih sem bil aktiven debater, nekajkratni državni prvak, član slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v Sankt Peterburgu, udeleženec svetovne konference mladih voditeljev v New Yorku in Washingtonu, v študentskih letih pa mentor ekipe iz moje srednje šole. Tukaj se je pravzaprav začelo razmišljanje, da lahko s svojim znanjem in energijo, ki jo prenašam na druge, dosežem veliko več kot sam, pa najsi bo to na študijskem, športnem, kulturnem, družbenem ali poslovnem področju.

Po končanem študiju politologije, sem se vrnil v rodno Prekmurje, si ustvaril družino in se zaposlil. Vso svojo kariero delam v prodaji in nič tujega mi ni, da moram za vsak zaslužen evro pokazati in ustvariti rezultat. Ni me strah dela, odgovornosti in ciljne orientiranosti, prav nasprotno; trdim, da lahko samo s tovrstnim delom človek da od sebe največ, kar lahko, za dobro sebe, svojega posla in družbe v kateri živi.

Moje razmišljanje je od vsega začetka, ko sem se odločil, da bom vstopil v tokratno tekmo za poslanski sedež, enako. Odločil sem se, da bom verjel v dobro, da bom delal dobro in da bom to uresničeval v okviru stranke Dobra država. Ko so se naše poti srečale s stranko Naša prihodnost in osebami, kot sta Ivan Gale in Violeta Bulc, sem bil še toliko bolj prepričan v pravilnost odločitve. Delati v družbi ljudi, ki imajo pokončno držo, neomajno voljo in iskrene namene za skupno dobro je navdihujoče in izjemno plodno.

Skupaj smo zastavili pot, po kateri želimo, da gre naša skupna prihodnost. Vrednote kot so resnicoljubnost, poštenost, skromnost, pozitivna naravnanost, kultura dialoga, ničelna toleranca do vsakršne oblike korupcije, javno zdravstvo, varno in čisto okolje, multikulturalizem, nacionalna pripadnost, aktivno in sistematično vzpodbujanje slovenskega športa in kulture, socialna blaginja za vse, aktivna participacija v procesih odločanja, aktivna demografska, stanovanjska in štipendijska politika, ustvarjanje pogojev za delovanje obrtništva in podjetništva, in še bi lahko našteval, so za nas zaveza in obljuba. Ključen dejavnik za uspešno delo pa je vsekakor usmerjenost naprej, ideološka sredinskost in neobremenjevanje sebe in drugih z zgodbami iz preteklosti.

Moj osebni cilj v naslednjem mandatu je povezan z domačim Pomurjem – najpomembnejšo slovensko regijo. To mislim zelo iskreno in storil bom vse, kar je v moji moči, da to dokažem sebi, vam in vsem, ki bomo v Ljubljani odločali o naših usodah. Prepričan sem, da si Pomurje želi in zasluži več, kot je v tem trenutku deležno.

Verjamem v politiko sodelovanja in povezovanja; verjamem v preprosto delitev med dobrim in zlim; verjamem v znanje in sposobnosti slovenskega naroda; verjamem v inovativnost in prodornost naših podjetij ter družbeno odgovornost njihovih lastnikov; verjamem v kulturno, športno ter znanstveno izjemnost mladih in starejših v naši državi; verjamem v enakost, svobodo in poštenost; verjamem v majhne korake za čisto okolje; verjamem vase in verjamem v nas!

Vabim vas, da v nedeljo, 24.4. na volitvah obkrožite številko 11 in meni ter listi Naša prihodnost in Dobra država namenite svoj glas. Glas za okolje in prijaznejšo družbo. Glas za ljudi vseh narodnosti in prepričanj. Glas za Pomurje – najpomembnejšo slovensko regijo.

Oglasno sporočilo. Naročnik oglasa: Dobra država. Spletni medij Lendavainfo.com z vsebino ni povezan.