Sveže

Z včerajšnjim dnem so se pričela obnovitvena dela na odseku ceste Bratonci – Beltinci

Z včerajšnjim dnem so se pričela sanacijska dela, preplastitev regionalne ceste R2-443 na odseku Bratonci – Beltinci, čez naselje Beltinci. Dela bodo potekala praktično do konca aprila, promet pa bo v tem času moten.
Z včerajšnjim dnem so se pričela dela na odseku Bratonci – Beltinci (od Petrola) in odseku Beltinci – Črenšovci (do konca naselja Beltinci). Panonska ulica v Beltincih bo tako dobila povsem novo cesto, saj bo obstoječa plast asfalta odstranjena in zamenjana. Na omenjenem odseku, tudi čez naselje Beltinci, bo veljala delna zapora cestišča, v času nanosa finega asfalta, to bi se naj dogajalo med vikendih, pa bo odsek popolnoma zaprt, urejeni pa bodo obvozi.

Popolna prenova odseka in ceste čez naselje Beltinci poteka z namenom izboljšanja varnosti v cestnem prometu. Izvajalec del je murskosoboško podjetje Pomgrad d.d., v rednost del po predračunu pa znaša 
1.100.000,00 evrov. O delih na omenjenem cestnem odseku je Občina Beltinci obvestila tudi sosednje občine. Že sicer pa si v Beltincih predvsem zaradi boljše pretočnosti želijo tudi krožnih križišč, a bodo ta na vrsto najverjetneje prišla prihodnje leto. 

Že sicer pa trenutno potekata dve rekonstrukciji prometnic. Prva se odvija pri Veliki Polani, zapora z obvozom pa bo trajala do konca letošnjega avgusta. Naslednja rekonstrukcija cestišča pa poteka na relaciji Berkovci – Kobilje – Motvarjevci – Kobilje. tam bodo dela potekala predvidoma do konca letošnjega maja.