Sveže

Pomurska avtocesta, počivališče Dolinsko – sever: Zasegli 1.497 zavojev cigaret

Uslužbenci Finančne uprave RS so med nadzorom preprečili tihotapljenje večje količine cigaret. Nepridiprav bi, v kolikor bi mu podvig uspel, na račun davka prihranil kar 44.600 evrov.
V okviru izvajanja finančne kontrole so finančni preiskovalci mobilne enote Finančne uprave Murska Sobota, na avtocesti A5 Dolinsko – sever (ves promet iz smeri Lendava proti Mariboru, je bil preusmerjen čez kontrolno točko) v petek, 15.2.2019 v dopoldanskem času izločili manjše tovorno vozilo. Vozilo je upravljal državljan Ukrajine. Voznik je na vprašanje, kaj prevaža na tovorišču odgovoril, da je tovorišče prazno ter, da se pelje v Italijo po novo pohištvo. Glede na analizo tveganja so se finančni preiskovalci odločil za kontrolo tovorišča in kabine tovornega vozila. Na tovorišču so se nahajale prazne lesene palete. Pri natančnejšem pregledu tovorišča so finančni preiskovalci preveril zunanje in notranje mere tovorišča, pri čemer so ugotovil odstopanje.

Za kabino tovornega vozila je bil odkrit prirejen prostor, v katerem je bilo naloženo 18 kartonskih škatel. V njem se je nahajalo skupno 1.497 zavojev (299.400 kosov) cigaret znamke MARBLE Filter De Luxe in MARVEL & Blue. Cigarete so brez tobačnih znamkic.

Proti storilcu je bil uveden prekrškovni postopek. Dajatve, ki bi jih bilo v tem primeru potrebno plačati bi znašale 44.600 evrov.