Ostalo

Z novo tekmovalno sezono med konkurenco prihaja tudi NK Petišovci 2017

V Petišovcih je, odkar je tamkajšnji nižjeligaški nogometni klub zaradi težke finančne situacije šel v stečaj, ligaški nogomet precej zamrl. Po kar nekaj letih zatišja pa se med ostro konkurenco vrača nov nogometni klub, ki ima registriranih že kar 24 igralcev.
V Petišovcih so se že pred lansko zimo pričeli pogovarjati o vnovičnem začetku igranja nogometa v ligaškem prvenstvu in dosegli dogovor, da v Petišovcih registrirajo nov nogometni klub, prejšnji je namreč zaradi težke finančne situacije že pred leti šel v stečaj, ki bo domoval na spidvej stadionu v športnem parku v Petišovcih. Nogometni klub Petišovci 2017, kot so ga na ustanovni skupščini poimenovali ustanovitelji Budja Denis, Novak Dejan in Vedran Koša, so uradno registrirali 23.5.2017, za predsedujočega pa je bil izvoljen Tibor Ribarič.

Tako vodstvo nogometnega kluba kakor tudi ostali simpatizerji in prijatelji že dlje časa pripravljajo in urejajo igralno površino znotraj spidvejskega ovala, ureditve in čiščenja pa je bila deležna okolica in tudi slačilnice ter ostali prostori, ki pripadajo novemu nogometnemu klubu. Novopečeni medobčinski drugoligaš, ki je pod okrilje MNZ Lendava bil sprejet 30.6.2017 trenerja sicer še nima, a kot so za naš spletni portal zagotovili pristojni, pogovori potekajo. Nogometni klub ima registriranih že kar 24 igralcev, nekaj od teh jih redno igra nogomet že več let, nekaj jih bo z igranjem začelo povsem na novo, nekaj mladih igralcev pa je na izposojo v Petišovce poslala lendavska Nafta 1903.

Kot pravijo, za prvo leto obstoja nogometnega kluba nimajo visokih ciljev, saj bo v prvi vrsti naloga poskrbeti za stabilnost delovanja nogometnega kluba, stabilnost pa želijo doseči tudi v tekmovalnem smislu. Seveda pa vodstvo novega nogometnega kluba apelira na vse, ki bi jim želeli priskočiti na pomoč tako z rokami, kakor tudi finančno (TRR: SI56 0234 2026 2359 192) da to sporočijo predsedujočemu Tiborju Ribariču (031 630 349). Med drugim je trenutni sponzor tega novega nogometnega kluba avtoličarstvo in kleparstvo Bohar. Podjetje je klubu priskrbelo nove žoge, mreže za gol, drese …