Sveže

Vse moči črenšovskih gasilcev so usmerjene v nabavo nove gasilske avtocisterne

Pred črenšovskimi gasilci je nabava nove avtocisterne. Slednja bo nadomestila že dotrajano in kar 33 let staro avtocisterno. PGD Črenšovci je o nakupu vozila seznanilo tudi ministrico za obrambo Andrejo Katič, ob njem obisku v Črenšovcih.

Prav gotovo sodi gasilsko društvo Črenšovci, ki ga vodita predsednik društva tudi v vlogi kot, regijski gasilski poveljnik za Pomurje in član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Dušan Utroša in poveljnik društva Janez Zadravec, v sam vrh Gasilske zveze Črenšovci, saj je društvo kot osrednje društvo v Gasilski zvezi Črenšovci zadolženo za vse najnujnejše požare in intervencije v občini Črenšovci in širše. Potem, ko je društvo pred nekaj leti obnovilo gasilsko- vaški dom, so sedaj načrti in misli društva usmerjena v novo naložbeno investicijo in sicer so se odločili za nakup nove gasilske avtocisterne AC24/60, katera bo po dolgih 33 letih zamenjala staro gasilsko cisterno in bo najsodobnejše gasilsko vozilo v Gasilski zvezi in občini Črenšovci na področju požarne varnosti.

Javni razpis uspešno končan

Po besedah poveljnika društva Janeza Zadravca so uspešno končali javni razpis za nakup gasilske avtocisterne, kar je sicer vključeno in zapisano v občinskem razvojnem programu za posodobitev gasilstva v občini Črenšovci. Nova gasilska avtocisterna naj bi stala okoli 230 tisoč evrov, kar je sicer za društvo velik finančni zalogaj, a kljub temu gasilci puške ne bodo vrgli v koruzo, ampak bodo s projektom nabave vozila šli do konca realizacije. Društvo znaten delež sredstev pričakuje od občine Črenšovci in sicer iz občinskega proračuna, ostala manjkajoča sredstva bo zagotovilo društvo samo iz društvene malhe. Gasilci iz Črenšovcev pa bodo obiskali vsa gospodinjstva v domačem kraju in občanom razložili pomen in namen nakupa vozila, zato bodo z nabirko nabrali tudi nekaj sredstev. Svoj prispevek pa bo prav gotovo dala še Uprava za zaščito in reševanje.

Bistveno povečanje požarne varnosti

Z nakupom nove avtocisterne bo prav gotovo povečala varnost v črenšovski občini in tudi širše, kar je povezano z naravnimi in drugimi nesrečami. Gasilci pa bodo z novim vozilom med drugim tudi opravljali različne storitve vzdrževanja v občini Črenšovci. Skratka novo vozilo bo vse stransko in več namensko vozilo. O tej pomembni naložbeni investiciji so črenšovski gasilci med svojim lansko letnim jesenskim obiskom v gasilskem domu v Črenšovcih, seznanili tudi ministrico za obrambo Andrejo Katič, generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Darka Buta in regijskega poveljnika za Civilno zaščito za Pomurje Martina Smodiša, vsi so jim tudi obljubili pomoč pri nabavi vozila. Minulo leto je bilo za društvo eno najpomembnejših in najuspešnejših v zadnjih letih, pri  čemer so črenšovski gasilci izvedli preko 170 različnih aktivnosti. V društvo je tačas dejavnih osem tekmovalnih desetin, skupaj pa je v društvo včlanjenih 120 članov.

Jože Žerdin