Ostalo

Volitve v svete krajevnih skupnosti so bile izvedene uspešno, zaznamovala jih je nizka volilna udeležba

Tri krajevne skupnosti so po lanskih lokalnih volitvah bile še vedno brez vodstev, kar pa je nedopustno, saj to pomeni motnjo v delovanju krajevnih skupnosti. To so bile krajevne skupnosti Čentiba, Hotiza ter Petišovci, prebivalci omenjenih naselij pa so se na volišča odpravili včeraj, 2. aprila.
Občinska volilna komisija Lendava je dne 14.2.2023 na podlagi 92. člena Zakona o lokalnih volitvah razpisala naknadne volitve članov svetov krajevnih skupnosti Čentiba, Hotiza in Petišovci, saj v omenjenih krajevnih skupnostih na minulih lokalnih volitvah predstavniki niso bili izvoljeni zaradi nevloženih kandidatur. To seveda niso prve naknadne volitve za omenjene krajevne skupnosti.

Včerajšnjo nedeljo so tako omenjene tri zadnje krajevne skupnosti vendarle dobile svete. Volitve je zaznamovala nizka volilna udeležba, člani pa bodo tako na svojih prvih zasedanjih med seboj izvolili predsednike. Najnižjo volilno udeležbo so, po podatkih predsednice občinske volilne komisije Vladimire Pučko, imeli v Petišovcih. Tam se je na volišči odpravilo skupno 11,90 odstotka polnoletnih krajanov, sledi Čentiba s 17,76 odstotno volilno udeležbo ter Hotiza s 24,53 odstotno volilno udeležbo. Predčasno glasovanje za naknadne volitve v svete krajevnih skupnosti se je odvilo v sredo, 29.3.2023, v bivših prostorih Rdečega križa v Lendavi, Kranjčeva ulica 4.

Sestava svetov krajevnih skupnosti:

ČentibaHotizaPetišovci
Zdenko KovačičŠtefan FarkašDejan Rašperger
Valika KasašDarinka TibautSonja Gönc
Rudolf MadarasRoki GyörkösIstván Galambos
Helena HorvatUrška MagdičRenata Horvat
Rudolf TotDominik BažikaJožef Völgyi
Renata TothUrška HorvatMagdolna Galambosné Vöröš
Tomislav VajdaŠtefan SobočanTibor Ribarič