Sveže

FOTO: Zmaga Mostja na domačem terenu

13. krog Medobčinske nogometne lige je v Mostju bil rezerviran za ekipi Mostja in Panonije GA-KA. Mostjani so čez celotno srečanje bili boljši nasprotnik, za slednjimi pa tudi gosti niso kaj dosti zaostajali. Ti so nekaj smole imeli sredi drugega polčasa, ko je Kranjec zatresel lastno mrežo.
Na nogometnem igrišču v Mostju je 140 gledalcev gledalo zanimiv nogomet. V 13. krogu MNL Lendava sta se udarili domača ekipa ter ekipa Malibu Panonija GA-KA. Že na začetku srečanja je bilo jasno, da je pred ekipama iz prve ter druge polovice prvenstvene tabele srdit boj za točke, katerega so naposled dobili domači in se tako zavihteli na tretje mesto s 26 pikami, pri čemer je potrebno poudariti, da imata prvouvrščena Bistrica ter drugouvrščeni Graničar povsem enako število pik, 27.

Prisotni gledalci so že na samem začetku srečanja uvideli, da je pred njimi zanimivo srečanje. Predvsem domači so bili izjemno aktivni pred kazenskim prostorom gostom, saj obrambi niso pustili dihati, kar dvakrat pa so uvodoma zatresli okvir vrat Gáborja Orbana. A če so Mostjani igrali, so gosti bili uspešnejši v enem izmed protinapadov ter v 16. minuti dosegli prvi zadetek. Za vodstvo z 0:1 je domačega vratarja Grego Kotnjeka, ki se je oddaljil od domačih vrat, neovirano premagal izkušeni Nikolaj Biro.

Igra je vse do 33. minute potekala med obema kazenskima prostoroma, ko je na svoj račun prišel najučinkovitejši igralec včerajšnjega srečanja, Roko Čurin. Ta je izenačenje dosegel z dobrim prodorom proti Orbanu, a ta situacije ni mogel spremeniti. To je bil tudi rezultat polčasa, sta pa ekipi dober nogomet prikazali tudi v drugem delu, a je nesrečnik srečanja postal Dejan Kranjec, ki je v 61. minuti v gneči zatresel lastno mrežo in tako domače popeljal v vodstvo z 2:1. Za tem je igra gostov nekoliko padla, pobudo za žogo so imeli domači in to kronali v 87. minuti, ko je Čurin dosegel končni rezultat srečanja, 3:1.

Mostje – Malibu Panonija GA-KA 3:1 (1:1)

Gledalcev: 140, sodniki: Glavni sodnik: Berki Robert, 1. pomočnik: Kovač Anton, 2. pomočnik: Horvat Robert. Delegat: Ferenčak Branko.
Strelci: Mostje: Čurin Roko 1:1 3:1 (33′, 87′). Malibu Panonija GA-KA: Biro Nikolaj 0:1 (16′), Kranjec Dejan 2.1 (61′ – AG).