Ostalo

VIDEO: Občina Lendava pred oddajo kandidature za EPK pripravila tiskovno konferenco

Občina Lendava je v skladu s pravilnikom Ministrstva za kulturo RS namero o prijavi kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 že oddala, prijavno gradivo pa je včeraj oddala tudi na Ministrstvo za kulturo RS v Ljubljani. Ob tem so na Občini Lendava pripravili tiskovno konferenco.
Lendava je najmanjše mesto, ki kandidira za EPK 2025

Izjemno zahtevno, razvejano in obsežno gradivo prijave za kandidaturo je terjalo tudi  širok nabor posameznikov, strokovnjakov z različnih delovnih področij. V ožjem delovnem timu, ki je oblikoval vsebinski material, so poleg strokovnih sodelavcev iz lendavskih javnih zavodov in Občine Lendava pri pripravi gradiva sodelovali Peter Tomaž Dobrila, Katjuša Kranjc, Matej Fišer in Janez Balažic, v sklepni fazi pa še številni drugi posamezniki, saj je gradivo potrebno oddati v angleškem in slovenskem jeziku v grafično dodelani obliki tako v papirni kot elektronski različici.

Pri zasnovi prijavnega gradiva so upoštevane vse smernice, prioritete in priporočila Evropske unije, kot tudi zamisli domačinov, ki bi lahko dolgoročno obogatile ožji in širši prostor. “Z našo kandidaturo želimo prispevati k boljši prihodnosti Lendave, regije in tudi same Evrope,”je na včerajšnji novinarski konferenci povedal župan Občine Lendava Janez Magyar.