Sveže

VIDEO: Nafta 1903 po sobotnem srečanju na nekoliko varnejši točkovni poziciji

Lendavska Nafta 1903 si je po sobotnem uspešnem obračunu proti ekipi iz Bilj v gosteh, zagotovila nekoliko varnejšo točkovno pozicijo na prvem mestu prvenstvene tabele. Modro-beli so Primorce ugnali z rezultatom 0:2, prvi zasledovalci ekipe iz Lendave pa so sedaj Goričani, saj so Beltince porazili Novomeščani.
Še štiri krogi nas ločijo do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, prvo mesto prvenstvene tabele pa še vedno pripada modro-belim, ki pa imajo po porazu Beltincev novega zasledovalca, Gorico. Situacija je sicer do minulega srečanja bila nekoliko zapletena. Porazu v Tolminu je sledila domača ničla v dvoboju z Grosupeljčani, prednost sedmih točk pa je tako v zgolj dveh krogih stopila na pičlo točko.

Popravni izpit je tako minulo soboto bil uspešen. Modro-beli so gostovali v Biljah, kjer praviloma Nafta 1903 srečanj ne izgublja in tako je bilo tudi tokrat. Modri so odpor domačinov strli v 71. minuti srečanja, ko je za vodstvo zadel Tin Polić. Sedem minut pred koncem tekme je nove točke, s katerimi je Nafta 1903 ohranila vodstvo, potrdil Stjepan Oštrek, ki je s 14 goli drugi strelec prvenstva.

Vitanest Bilje – Nafta 1903 0:2 (0:0)

Gledalcev 200, sodniki: Jerič Anže (glavni sodnik), Brezar Davor (1. pomoč), Habuš Žan (2. pomoč). Delegat: Vavpetič Vladimir
Strelci: Nafta 1903: 0:1 Tin Polić (71.), 0:2 Stjepan Oštrek (83.)