Ostalo

VIDEO: Koper: Mlada Lendavčanka Pia Novak v finalu mednarodnega solopevskega tekmovanja mladih pevcev

V okviru 2. mednarodnega festivala Aegis carminis 2021, se je minuli petek v Kopru zaključil 1. krog mednarodnega solopevskega tekmovanja mladih pevcev, ki ga je organizator zaradi trenutnih epidemioloških razmer izpeljal preko oddanih posnetkov. Mlada Lendavčanka Pia Novak si je pripela napredovanje v finale, ki bo na sporedu sredi aprila.
Na tekmovanje v Kopru se je prijavilo 21 pevcev, ki so tekmovali v treh kategorijah. Žirija v sestavi: žirije Janko Volčanšek, predsednik (Slovenija) in članov žirije Martina Gojčeta Silić (Hrvaška), Antra Jankava (Latvija), Barbara Kozelj (Slovenija-Nizozemska) in Tara Venditti (ZDA-Avstrija), je potrdila visok nivo sprejetih kandidatov. Pogoj za vstop v 2. krog tekmovanja, ki bo 17. aprila, je doseženo zlato priznanje, ki ga je mlada Lendavčanka Pia Novak dosegla brez težav. Svoj prispevek je posnela v dvorani Konzervatorija za glasbo in balet v Ljubljani, ki ga Pia tudi obiskuje, slednja pa že nestrpno čaka na finalni “obračun.”

V 2. krog tekmovanja so se poleg Pie uvrstili še: Eva Česen, Žiga Čopi, Maša Demšar (A kategorija), Martin Kozjek, Andraž Fink, Martin Meglič, Matic Omladić, Brina Vukovič (B kategorija), Rebeka Pregelj, Kevin King in Jan Veljak (C kategorija). “Vsem udeležencem, mentorjem in korepetitorjem iskreno čestitamo za izjemne predstavitve na tekmovanju! Verjamemo, da je udeležba na tekmovanju, zaradi trenutnih razmer, pomenila za vsakogar poseben izziv. Z vašo predanostjo in trudom, ki ste ga vložili v priprave in nastop, ste spodbudili sebe k nadgrajevanju glasbenih pripovedi in udejanjanju vaših želja. Hkrati pa ste s tem navdahnili tudi vse, ki so in še bodo prisluhnili vašim nastopom. Hvala,” so zapisali organizatorji.

Pri tem seveda velja omeniti, da je Lendavčanka Pia Novak med vsemi sodelujočimi dosegla največje število točk, to je 97,3, zelo visoko pa se je uvrstila prav tako pozlačena Eva Česen. Tako Pia kakor tudi Eva imata isto mentorico, to je Tatjana Vasle. Pio je na klavirju spremljala prof. Darja Mlakar Maležič. Pia je v svojem posnetku odsolirala dve skladbi in sicer prvo Sergej Rachmaninov: Siren ter naslednjo Marijan Lipovšek: Sončece, sij!