Sveže

VIDEO, FOTO: Vrtinčasti veter odkril streho dobrovniške osnovne šole; Povsem zalilo drugo nadstropje

V Dobrovniku so bili včeraj priča pravemu razdejanju. Veter, nekateri očividci pravijo da se je nenavadno vrtinčil, podobno kot poročajo iz Turnišča, je odkril streho tamkajšnje dvojezične osnovne šole in povzročil visoko gmotno škodo. Na kraj so bili nemudoma poslani gasilci večih gasilskih društev.

Vrtinčasti veter, ki je prinesel tudi nekaj toče, je pot nadaljeval proti Dobrovniku in odnesel polovico pločevinaste strehe z dvojezične osnovne šole Dobrovnik, drugo polovico pa je zvilo. Zdaj jo sanirajo, prihodnji teden jo bodo po besedah župana občine Dobrovnik Marjana Kardinarja začeli obnavljati. “Težava je v tem, da je drugo nadstropje povsem zalilo, sreča je, da ni pouka, da bomo v miru popravili etažo in obnovili 500 kvadratnih metrov veliko streho, odkrilo pa nam je tudi del kulturnega doma, tri stanovanjske hiše, poškodovalo streho na vrtcu, ker je nanjo padel del leteče strehe, izruvalo tudi nekaj starih kapitalnih hrastov,” pravi župan in dodaja, da na srečo ni bil nihče poškodovan.

hail

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6306892771729306833?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]