Sveže

FOTO: Ogromna škoda na turniški osnovni šoli; Veter dvignil streho s sončno elektrarno vred

Z enako težavo kot v Dobrovniku, so se bili primorani soočiti tudi v Turnišču. Veter, znova naj bi ta bil vrtinčast trdijo priče, je streho osnovnošolske zgradbe vključno s sončno elektrarno na njej dvignil in prestavil na bližnji pločnik. Poškodovana je bila deklica iz devetega razreda.

V Turnišču so po besedah domačinov doživeli pravi tornado, saj je novo streho na osnovni šoli dobesedno dvignilo skupaj s sončno elektrarno in prestavilo na avtobusno postajališče. “Na njem je bila deklica iz devetega razreda in je komaj pobegnila padajoči strehi, na srečo je bila le lažje poškodovana,” je povedala županja občine Turnišče Vesna Jerala Zver. Škode ne zna oceniti, boji pa se, da se bodo morali pogovarjali o več sto tisoč evrih, bojijo se tudi napovedane nove pošiljke dežja, saj je šola, ki jo poskušajo kolikor se da prekriti s folijo, povsem brez strehe. Sreča je, da ni pouka, še pravi županja, in da je vsaj streha na telovadnici ostala nepoškodovana. Je pa škoda v Turnišču vidna tudi na poljščinah, predvsem koruzi.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6306893550987516481?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]