Sveže

VIDEO, FOTO: Predsednica republike se je danes mudila v Srednji ter Dolnji Bistrici

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar danes čez dan obiskuje v avgustovskih poplavah prizadeta območja. Namen obiska je seznanitev s potekom sanacije. Današnji zgodnji popoldan se je mudila tudi v Prekmurju, natančneje, v Srednji ter Dolnji Bistrici.
Predsednica republike je današnji obisk začela v Zgornji Savinjski, natančneje v občini Luče, od koder se je odpravila na Ljubno ob Savinji. Ob 12:30 je prispela v občino Črenšovci, natančneje v Srednjo Bistrico, kjer se je na igrišču tamkajšnje osnovne šole srečala z županjo Vero Markoja, pozdravila pa je tudi zbrano skupino osnovnošolcev. Že čez nekaj minut se je v spremstvu odpravila v le streljaj oddaljeno Dolnjo Bistrico, kjer je opravila ogled poškodovanega protipoplavnega nasipa na Muri in podala izjavo za medije:

Po ogledu nasipa na Dolnji Bistrici je opravila delovno kosilo z dvanajstimi župani okoliških občin, po kosilu pa se je odpravila v Črno na Koroškem. Tam je opravila še delovno srečanje s predstavniki občine in civilne zaščite, gasilci, in gospodarstveniki.