Ostalo

VIDEO, FOTO: Osrednja slovesnost ob 25. občinskem prazniku

Včerajšnji pozni popoldan se je v Gledališki in koncertni dvorani odvila osrednja slovesnost ob 25. občinskem prazniku Občine Lendava. Odvila se je podelitev priznanj, dobitnikov je bilo 24., program pa je bil kulturno-glasbeno obarvan. V priloženem video posnetku si lahko ogledate celotno prireditev, prav tako vabljeni k ogledu foto utrinkov.
Častni občan Občine Lendava je letos postal škof msgr. Anton Žerdin Bukovec, ki je naziv častnega občana prejel minuli teden, saj se je pred današnjo slovesnostjo že vrnil v perujski San Ramon, kraj svojega delovanja. Plaketo Občine Lendava je prejelo Čebelarsko društvo Lendava, ki letos praznuje 100-letnico delovanja. Plaketo Občine Lendava je prejel tudi Štefan Kozak, predsednik Planinskega društva Lendava, ki že več kot 30 let aktivno deluje znotraj društva, pa tudi v drugih športnih in turističnih združenjih ter institucijah. Prejemnica Priznanja Občine Lendava je letos Eva Marija Banutai, lastnica Okrepčevalnice Kančal. Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini je za Lendavo prevzel predsednik Mestne skupnosti Lendava Dušan Zver.

Priznanje župana Občine Lendava ob občinskem prazniku so prejeli Zavod za kulturo madžarske narodnosti, Čaba Lazar, Marija Kiraly, Zlata Frajzman, Magdalena Bažika in Ferenc Szabó.

Spominske listine Občine Lendava, ki se podeljujejo društvom in organizacijam ob okrogli obletnici delovanja na različnih področjih ustvarjalnosti in dela, so letos prejeli: za 10 let delovanja Srbsko društvo Jovan Jovanović Zmaj, Kulturno društvo Szunyogh Sándor Dolnji Lakoš in Lokostrelski klub Lendava, za 30 let delovanja Elmond d.o.o. in navijaška skupina Gorgone, za 40 let delovanja Kulturno društvo Arany János Gornji Lakoš, Kulturno in turistično društvo Feher Jani Dolga vas, Kulturno Društvo ”Petofi Sandor” Čentiba, Kulturno društvo Zarja Gaberje in Kinološko društvo Lendava, za 50 let delovanja Dvojezična osnovna šola II in Badmintonski klub MLADOST Lendava in za 60 let delovanja Nogometni klub Olimpija Dolga vas in Športna zveza Lendava.