Ostalo

VIDEO, FOTO: Območje Gornje Radgone včeraj zajelo neurje, obilno padala tudi sodra

Včeraj, dobrih 20 minut pred peto popoldan je območje občine Gornja Radgona zajelo neurje. Meteorna voda je zalila več ulic in stanovanjskih hiš ter kletnih prostorov. Na relaciji Norički Vrh – Police je bilo cestišče onesnaženo z večjimi nanosi blata, ki je bilo v sled tega neprevozno. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, najhuje je bilo v Apačah.
Agencija za okolje (Arso) je za severni del Slovenije že včerajšnji popoldan izdala oranžno vremensko opozorilo. V noči na ponedeljek in nato še v ponedeljek dopoldne so namreč predvsem v severni Sloveniji možni krajevno močni in dolgotrajni nalivi. Po vsej državi so ob tem napovedane tudi nevihte, ob nalivih pa lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Nalivi pa si sicer včeraj pred peto popoldan že povzročali težave v Pomurju. Najhuje je bilo v občini Gornja Radgona, natančneje v Apaški dolini, kjer je klestila obilna sodra, nekatere ulice v Gornji Radgoni pa so bile poplavljene. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je meteorna voda tudi zalila dvorišča in cestišča ter nekaj stanovanjskih objektov v beli ulici, glavni ulici in ulici ob igrišču v naselju Pušča pri Murski Soboti.

Video: Grega Farkaš

FOTO: PGD Gornja Radgona, ANdrej Kaučič, Grega Farkaš, Maruša Erjavec Kavčič, Staffy Focus, Gorazd Ozmec, Martina Brenčič, Nataša Petek