Ostalo

Nafta 1903: Pomembno in uspešno srečanje v Kranju

Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto v Kranju v spremenljivih vremenskih razmerah pomerila priti ekipi Triglava in se v Lendavo vrnila s tremi točkami. Modro-beli so tako trenutno zasidrani na tretjem mestu prvenstvene tabele, kar pomeni, da so vse bližje dodatnim kvalifikacijam
Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto v odpravila na gostovanje v Kranj, kjer se je pomerila proti tamkajšnji ekipi Triglava. Za odtenek boljšo igro so tokrat prikazali Lendavčani, saj so domačo ekipo ugnali z minimalno zmago (0:1). Kranjčane sicer dobro pozna lendavski strateg Dejan Dončić, saj je moštvo vodil kar leto in pol, tako je omenjena zmaga zanj bila najbrž še toliko slajša. No, če se vrnemo k sobotnemu srečanju, so Lendavčani do zmage prišli v zadnjih izdihljajih rednega dela. Uspešen je bil Stjepan Oštrek in sicer iz enajstih metrov, glavni sodnik pa je srečanje podaljšal skorajda za 5 minut.

Prav hrvaški vezist, Oštrek, je bil vpleten v situacijo v domačem kazenskem prostoru, po kateri je Dejan Vivod pokazal na belo točko. Kranjčani so v podaljšku zatresli lendavsko mrežo, a gol ni bil priznan zaradi prekrška Ibrhaima Mensaha nad vratarjem Florijanom Raduho. Več kot očitno ga je slednji tik pred vrati udaril v predel trebuha. Lendavčani seveda ostajajo v igri za drugo mesto, a v zadnjih dveh krogih potrebujejo dva spodrsljaja Krke. “Farmacevti” v sredo gostijo Radomlje, v zadnjem krogu pa odhajajo v Kranj. Lendavska Nafta 1903 se prihajajočo sredo doma, v predzadnjem krogu, bori proti Biljencem.

Dolgo časa je kazalo, da na srečanju zadetkov ne bomo videli. V prvem polčasu so za odtenek boljši bili Lendavčani, domači si kakšnih posebnih priložnosti niso priigrali. Srečanje je bilo v znamenju močnega naliva, ki je igralce močil dobrih 10 minut, srečanje pa je zanimivo postalo šele v drugem polčasu. Tako z ene kot iz druge strani je bilo moč videti nekaj lepih priložnosti, a kaj konkretnega žal ne. Če smo že omenili strel iz 11-metrov, je potrebno tukaj omeniti še izključitev domačega stratega Boštjana Mikliča, ki je zoper to odločitev glavnega sodnika precej glasno protestiral.

Triglav – Nafta 1903 0:1 (0:0)

0:1, Stjepan Oštrek, 90. min (11m)