Sveže

VIDEO, FOTO: Najmlajše paciente murskosoboške bolnišnice je včeraj obiskal Božiček

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so tudi letos pričarali praznično razpoloženje decembrskih dni za paciente in zaposlene. Včeraj je za otroško veselje poskrbel plezajoči Božiček.
Praznične dni mnogi zaradi bolezni ali poškodb preživijo v bolnišnici. Zaradi epidemičnih razmer obiski v bolnišnici niso dovoljeni, zato je še toliko pomembneje, da utrip praznikov pacienti čutijo, kolikor to dopuščajo okoliščine. Da bi jim polepšali in olajšali ta čas, so v ponedeljek praznični duh s petjem božičnih pesmi pričarali dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota pod mentorstvom profesorja Edvarda Jakšiča, ki so svojo srčnost pokazali v številčno najobsežnejši udeležbi doslej.

Včeraj je najmlajše paciente obiskal Božiček, ki je priplezal po dimniku in razveselil otroke na Otroškem oddelku, njegov prihod so pričakali tudi otroci iz enote Veverička, vrtca Murska Sobota. Jutri bo otroke na Otroškem oddelku obiskal še Božiček iz krajevne organizacije Rdečega križa Stara Nova vas. Na sam božič bodo za božični utrip poskrbeli pevci iz Bratoncev in okoliških vasi, ki bodo peli božične pesmi pred bolnišničnimi zgradbami. V sredo, 29. decembra, bo praznični december zaokrožil kvintet Aeternum.

“Z organiziranimi dogodki v murskosoboški bolnišnici želimo, da tudi pacienti začutijo praznično razpoloženje. Na ta način jim lajšamo in krajšamo dni, ki jih preživijo v bolnišnici, ter dajemo upanje in novih moči. Vse prebivalce Pomurja še naprej pozivamo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19, da bomo vsi skupaj v novem letu lahko čim prej pozabili na težke čase zaradi epidemije,” so sporočili.