Sveže

VIDEO, FOTO: Nafta 1903 uspešna proti Rudarju iz Velenja

Včerajšnji pozni popoldan se je na zelenici lendavskega Športnega parka odvilo srečanje 23. kroga 2. državne lige med ekipama domače Nafte 1903 ter gostov iz Velenja. Knapi so tokrat klonili, saj jih je domača enajsterica ugnala s 4:3. To je sicer bila prva zmaga modro-belih v spomladanskem delu prvenstva.
Z 23. krogom so nogometni klubi že globoko v zadnji tretjini prvenstva. Včeraj sta bili odigrani dve srečanji in sicer Krka je gostila Dob, Nafta 1903 pa Rudar iz Velenja. Obe srečanji sta bili odigrani v poznem popoldanskem času, ob 18.00 uri. Preostala srečanja (6) bodo odigrana današnjo soboto. Lendavčani so tako včeraj na peti tekmi nadaljevanja 2. državne lige dočakali prvo zmago, srečanje pa si je ogledalo kakih 180 ljubiteljev nogometa. Navijaški sektor na odprti tribuni je žal je sameval tudi tokrat, zgolj nekaj pripadnikov Gorgon pa je nase opozorilo z napisom “Kurva gyenge,” kar naj bi pomenilo “Zelo slabo.”

V Lendavi se je mreža tresla kar šestkrat, s štirimi zadetki pa so bili uspešnejši nogometaši Nafte 1903, ki so se vodstva veselili že po manj kot štirih minutah igre. Stjepan Oštrek je prestregel podajo na polovici Rudarja, nato tudi streljal, odbita žoga pa je končala pri Benceju Szaboju, ki je zadel z leve strani kazenskega prostora. Velenjčani so izenačili v 31. minuti, ko je po nesporazumu vratarja Agostona Kissa in Gergelyja Botonda izkoristil Stian Džumhur.

Nafta je v 39. minuti zaradi poškodbe izgubila Stjepana Oštreka, v 42. minuti pa je znova povedla. Bence Szabo je krenil proti golu Rudarja, v kazenskem prostoru pa ga je zaustavil Vinko Bićanić, ki je bil ob tem tudi izključen, Szabo pa je zadel za vodstvo z 2:1. Knapi so od 49. minute igrali le še z deveterico, saj je Lovro Musa s prekrškom zaustavil Oliverja Dinnyesa, še drugo najstrožjo kazen pa je izkoristil Szabo.

Rudar se je kljub igralcu manj približal na 3:2, Ranaldo Biggs je po lepem preigravanju zadel v bližnji kot Agostona Kissa. Vprašanja o zmagovalcu je v 91. minuti razblinil Mirsad Sulejmanović, ki je s črte kazenskega prostora neubranljivo meril v zgornji levi kot Stefana Moćića in dosegel končni zadetek za 4:2.

Enajstmetrovki

Celotno srečanje

Nafta 1903 – Rudar Velenje 4:2 (2:1)

Gledalcev: 180, sodniki: Gergič Nejc (glavni sodnik), Šumer Žiga (1. pomoč), Lahovič Marcel (2. pomoč). Delegat: Vozlič Vinko
Strelci: Nafta 1903: Bence Szabó 1:0 (4′), 2:1 (42′ – 11m), 3:1 (50′ – 11m), Mirsad Sulejmanović 4:1 (91′). Rudar Velenje: Stian Džumhur 1:1 (31′), Ranaldo Ranaldino Biggs 3:2 (57′)