Sveže

VIDEO, FOTO: Lendavčanke kljub všečni igri, Sobočankam niso bile kos

Včeraj zvečer se je v Športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijal odbojkarski derbi. Lendavčanke so se pomerile proti Sobočankam, a jim kljub všečni igri, nasprotnic ni uspelo premagati. Sobočanke so slavile z rezultatom 0:3.
V prvem srečanju spomladanskega dela prvenstva v III. odbojkarski ženski ligi Vzhod, so igralke odbojkarskega kluba (OK) Murania iz Lendave gostile prvouvrščeno moštvo OK Sobota in doživele prepričljiv poraz.

Mlade Lendavčanke so lahko močnim nasprotnicam nudile odpor le v prvem nizu, ko so v samem začetku celo povedle s 6:4, a so v nadaljevanju gostje vzele vajeti v svoje roke in izid izenačile, za tem pa gladko osvojile niz. Lendavčanke nikakor niso uspele najti orožja za protinapad, klub sicer všečni igri. Lendavčankam je sicer največ preglavic povzročal sprejem servisa in tudi obramba na mreži.

Drugi niz je v celoti pripadel vodilnim gostjam, ki so ga priigrale v svojo korist s 25:5. V tretjem nizu so Lendavčanke dosegle 12 točk, kar pa ni zadostovalo za resnejši preobrat. V seštevku so domačinke dosegle 30 točk.

Samo srečanje so Sobočanke rešile v uri in pet minut, kar je najkrajše srečanje doslej odigrano v Lendavi. Maloštevilni gledalci so od domačink pričakovali mogoče malo preveč. V naslednjem krogu so gostiteljice proste. Lendavčanke se še vedno nahajajo na predzadnjem mestu razpredelnice III. lige Vzhod.

OK MURANIA – OK SOBOTA 0:3 (13:25, 5:25, 12:25)