Ostalo

VIDEO, FOTO: Ko spregovori kultura – Literarni večer pred Dvojko

V sklopu tedna ljubiteljske kulture, ki ga na našem območju izvaja Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Lendava, se je včerajšnji pozni popoldan pred stavbo na Glavni ulici 2 odvil literarni večer, z naslovom “Ko spregovori kultura.” Na literarnem večeru se zbirajo domači literati in pišejo različna literarna dela v slovenskem, madžarskem, romskem, hrvaškem in srbskem jeziku.
V Tednu ljubiteljske kulture je Območna izpostava JSKD Lendava pripravila tudi literarni večer z motom Ko spregovori kultura. Sodelovali so domači literati: Lidija Alt, Lajos Bence, Judit Zagorec Csuka, Zlatka Frajzman, Janja Magdič, Franc Koren, Olga Paušič, Biserka Sijarič, Béla Szomi, Ivanka Tompa, Marjan Vidovič, Valerija Vrenko in Slavica Zver. Literarni večer se je odvil sinoči ob 18. uri na ploščadi pred Dvojko. Avtorji so prispevali svoja “sveža,” nova besedila, predvsem lirske pesmi. Program je popestril pevski zbor ljudskih pevk iz Žižkov.

Vodja OI JSKD Lendava Rozina Nemec je v svojem uvodnem nagovoru poudarila velik pomen ljubiteljske kulture v našem prostoru, saj gre za najbolj množično, pestro, vsestransko kulturno dejavnost, ki obsega veliko področij kulture in brez katere bi bil kulturni vsakdan Slovencev mnogo revnejši, kot je. Torej je potrebno ljubiteljske kulturnike podpirati, spodbujati in spoštovati njihove dosežke. Prav to je bistvena vsebina/moto vsakoletnega Tedna ljubiteljske kulture.