Ostalo

Turistično društvo Dolina: Moniko Bači Kleiderman zamenjala Metka Sabo Gerenčer

Včerajšnji popoldan je Turistično društvo Dolina pripravilo občni zbor, na katerem so med drugim izvolili tudi novo predsednico. Moniko Bači Kleiderman je zaradi bodočih materinskih obveznosti zamenjala Dolinčanka Metka Sabo Gerenčer, ki pa se že veseli novih izzivov.
Turistično društvo Dolina, eno vidnejših društev na našem območju, je včerajšnji popoldan na dolinskem pašniku pripravilo redni letni občni zbor, ki je seveda bil namenjen vsem članom društva. Poleg predstavitve dela v minulem letu, to je bilo zaradi vsem dobro znanih razlogov precej okrnjeno, so zbrali ideje za letošnje leto in izvolili novo predsednico. Moniko Bači Kleiderman je tako zamenjala Metka Sabo Gerenčer, ki je bila izvoljena soglasno. Celotno preostalo vodstvo, vključno s podpredsednikom Rihardom Lebarom tako ostaja.

Društvo je, tako kot številna druga društva, v letu 2020 zaznamovala epidemija. Posledično so bile odpovedane skorajda vse prireditve in dogodki, ki jih društvo običajno organizira čez leto, a kot je bilo moč slišati, so tako vendarle prihranili nekaj moči in idej za v bodoče. A kljub vsemu, so uspešno izvedli promocijo na sejmu Alpe Adria Green, se udeležili 5. obletnice stolpa Vinarium, vršili promocijo društva in kraja v Budimpešti s pomočjo promocijskega materiala, uspešno organizirali vaški dan v domači Dolini v skladu s priporočili NIJZ, …

TD Dolina je v Minulem letu imelo 5.454 evrov prihodkov in je ob koncu leta ustvarilo 2.447 evrov prihodkov nad odhodki. Trenutno stanje na bančnem računu znaša okrog 2.900 evrov. Bodoči načrti društva so seveda organizacija vseh običajnih prireditev, a bo to seveda odvisno od epidemiološke situacije v državi. Ker se epidemiološka slika počasi a vztrajno izboljšuje so prisotni seveda izrazili upanje za čimprejšnji zagon družabnega življenja, en izmed večjih načrtov pa je ureditev gozdne učne poti v Dolini, za kar bo seveda potreben dogovor z urbarialno skupnostjo.

Monika Bači Kleiderman

Metka Sabo Gerenčer: “Pričakujem in upam, da bo Monika Bači Kleiderman še sodelovala in po svojih najboljših močeh pomagala društvu. Glede na trenutno situacijo težko povem, kaj od programa bomo lahko izvedli, a glede na plan bomo poizkušali izvesti čim več. Tradicionalne prireditve seveda ostajajo, prihodnja pomembnejša prireditev je vaški dan, ki se bo odvil 27. junija. Dokončno bo sicer vse znano prihodnji teden, ko se bomo sestali s krajevno skupnostjo in ostalimi društvi. Delo želimo seveda nadaljevati.”

“Na začetku, po ustanovitvi, smo potrebovali kar nekaj let, da smo zgradili to ekipo, ki je danes tukaj. V začetku je društvo delovalo z določenimi težavami, tako glede članstva kakor tudi glede izvršnega odbora. Vsak začetek je, jasno, težek. Po dobrih petih letih smo pričeli delovati kot resnično dobro društvo. VSak je dobil svoje naloge, zadolžitve in je delal kar zna. Izvršni odbor je dober, dela dobro, prav tako pa vse pohvale novi predsednici, ki je sposobna in ima izkušnje pri organizaciji dogodkov, se ve prijavljati na razpise, pozna društva, zavode v Lendavi, … Menim, da smo člani izvolili pravo osebo. Najbolj si bom zapomnila dogodke, ki smo jih v društvu razvili. Ponosna sem na park, ki smo ga vzpostavili ob poti na nogometno igrišče, s planinski društvom Lendava smo odprli planinsko pot Dolinska pot, dobro smo sodelovali z vodstvom Slovenske turistične zveze in smo se venomer odzivali na njihova vabila, seveda pa je pomembno tudi sodelovanje z domačimi zavodi in društvi. Pomembno je torej to, da smo v Dolini nekaj razvili in da smo zaradi tega prepoznavnejši,” pa je dejala Monika Bači Kleiderman. Vprašanje, ali morda želi kdaj znova sesti na stolček predsednice, pa bomo pustili odprto …