Ostalo

Vedran Vinko pri Nafti 1903 še vsaj do leta 2021

Napadalec modro-belih, Vedran Vinko, je v teh dneh z vodstvom lendavskega drugoligaša podpisal novo pogodbo, s katero bo klubu ostal zvest najmanj do leta 2021. Njegovo odločitev pozdravlja tudi vodstvo Nafte 1903.
Igralec Nafte 1903 Vedran Vinko, je v minulih dneh sporazumno razdrl obstoječo pogodbo z nogometnim klubom Nafta 1903 a hkrati podpisal novo pogodbo, s katero se je zavezal, da bo ekipi in navijačem pod lendavskimi griči zvest še vsaj do leta 2021. Z odločitvijo Vinka je zadovoljno tudi vodstvo modro-belih, ki s tem med drugim uresničujejo svoj načrt, da v članski ekipi igrajo tudi najboljši domači igralci.

“Nafta 1903 je sedaj odlično urejen klub. Imamo ambicije in cilje, glavni med njimi pa je seveda preboj v prvo državno ligo, kar je tudi zame osebno velika motivacija. V trenutni druščini se odlično počutim in ne vidim razloga, da tako ne bi bilo še naprej,” je dejal Vinko pred včerajšnjim dopoldanskim treningom.

Vinka smo med drugim povprašali še o minulih nekoliko slabših predstavah, predvsem o minuli krajši seriji remijev: “Če pogledamo realno, tudi svetovne nogometne ekipe imajo in so imele padec igre in rezultatov, enako se je tokrat zgodilo tudi nam. Temu bi rekel nekakšna kriza, a prepričan sem, da se z minulo (sobotno) zmago začenja nova serija dobrih rezultatov,” je dejal. Ta je med drugim ob zaključku povedal še, da v slačilnici velja dobra atmosfera in da se med seboj odlično razumejo.

Med drugim smo nekaj minut pozornosti pred včerajšnjim treningom namenili tudi Patriku Vöröšu, ki je včeraj praznoval svoj 28. rojstni dan in ki je ob treningih ter tekmah redno zaposlen kot denimo njegov soigralec Arpad Vaš. Tudi ta je dejal, da se v klubu počuti odlično in da so razmere v klubu odlične. Njegova pogodba je veljavna do meseca junija prihodnje leto, a sam ne vidi razloga, da je ne bi podaljšal.

“V tako urejenem nogometnem klubu je motivacija velika. Na vsakem treningu od sebe dam kar največ lahko, poleg svojih službenih obveznosti, sam sem namreč redno zaposlen v podjetju Varis, se redno udeležujem vseh treningov, moj delodajalec pa ima posluh za moje športno udejstvovanje,” je dejal Vöröš. Tudi slednjega smo povprašali o minuli krajši seriji slabših predstav, a je ta zaključil “V športu je tako: Čeprav delaš dobro, se ti sreča vedno lahko izmuzne. Glav nismo sklonili in smo na treningih delali še bolj trdo.”