Sveže

Sprememba projektne dokumentacije in čakanje na izvajalca zavleklo gradnjo nogometnih igrišč

Za Dvojezično srednjo šolo v Lendavi se je 29.5. zgodilo prvo dejanje v sklopu prihajajoče nogometne akademije Nafte 1903. Tisti popoldan je bil namreč položen temeljni kamen za izgradnjo dveh novih igrišč z umetno travo, a se je gradnja zavlekla, čeprav bi igrišča po prvotnih načrtih že morala biti končana.
Zaključek gradnje dveh nogometnih igrišč, ki nastajata v sklopu nogometne akademije Nafte 1903 tik ob Dvojezični srednji šoli Lendava, se bo kot kaže preložil. V prvi vrsti se je gradnja zavlekla zaradi spremembe projektne dokumentacije, saj je v neposredni bližini transformator, počakati pa je med drugim bilo potrebno tudi na prostega gradbinca, saj v predvolilnem času ti veljajo za “vročo robo.” Po nekaterih podatkih bi naj dela bila končana do konca oktobra, kar pa se sliši zelo ambiciozno.

Z gramozom nasuto območje sedaj sameva, kdaj pa bodo znova zabrneli stroji podjetja Legartis, ki je izvajalec del, ni znano. Informacija, ki se je razširila v nekaterih poznavalskih krogih, da naj bi za naložbo že zmanjkovalo denarja in da mora zato gradbinec optimizirati izvedbo, ni resnična. Na voljo je dovolj denarja in čeprav naj bi po prvotnih načrtih ta stala milijon evrov, bo gradnja lahko realizirana tudi z manj sredstvi. Pri tem velja omeniti še, da Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost ni več vpeta v projekt nogometne akademije.

Spomnimo: Lendavski župan mag. Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Végh Gábor, sta 13. februarja letos v mali sejni sobi Občine Lendava podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 za gradnjo dveh nogometnih igrišč, ki spadata v sklop bodoče nogometne akademije. Stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let, po preteku obdobja pa bosta igrišči prešli v last Občine.