Ostalo

V tednu, ki je pred nami, do 25 stopinj Celzija

Minuli teden je bil kar se tiče vremena, nevihtno zaznamovan. Obilica dežnih padavin, grmenje, bliski in toča, so povzročili ogromno škodo v kmetijstvu in na strehah objektov. V tednu, ki je pred nami tega ni za pričakovati, dnevne temperature pa se bodo gibale med 23 in 25 stopinjami Celzija.
Vztrajno, a počasi se bližamo poletju in poletnim temperaturam, bližamo pa se tudi nevihtni sezoni, ki se je sicer letos pričela veliko prej kot minula leta. Teden, ki je pred nami, bo sončen, moč pa je pričakovati tudi kakšno popoldansko ali jutranjo oblačnost. Jutra bodo še sveža, namerili bomo okrog deset stopinj, morda kateri dan kakšno stopinjo manj, dnevne temperature pa se bodo gibale med 23 in 25 stopinjami Celzija. Kakšnih posebnih odstopanj ne bo, padavine so možne jutri.

Portal Ciklon.si: Maj bo nagajiv

Tja do zadnje dekade maja bo še naprej vreme precej dinamično, nad nami bo prevladoval pretežno visok zračni pritisk in vzhodni zračni tok, kar pomeni da bomo imeli veliko sonca, čeprav ne bo manjkalo tudi padavin, zlasti v popoldanskem času. Temperature bodo nekoliko nad povprečjem za ta letni čas, zaenkrat kaže maj za manj ekstremen mesec kot april.

Srednjeročno kaže še na nekoliko hladnejše vreme če bo uspel preboj kaplji hladnega zraka ki se bo ob koncu naslednjega tedna spustila iznad Atlantika proti Sredozemlju. V začetku naslednjega tedna bomo še pod območjem visokega zračnega pritiska nad Srednjo Evropo, zato bo tudi vsaj jutri in v torek poletno toplo v večjem delu Zahodne Evrope, ko se bo anticiklon začel pomikati proti severovzhodu pa se bo od vzhoda proti nam spustilo novo višinsko jedro hladnega zraka in od torka popoldne začelo vplivati na vreme pri nas. Torej danes in jutri bo večinoma sončno, pihal bo veter vzhodnih smeri.