Ostalo

Predsednik Pahor v Ljutomeru

Nedeljske dirke, ki so na hipodromu v Ljutomeru potekale 6. maja, si je ogledal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Predsednika je sprejela tamkajšnja županja mag. Olga Karba in predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, mag. Janez Slavič.
Okoli 800 ljubiteljev kasaškega športa je spremljalo pet zanimivih preizkušenj, ljutomerski klub pa se lahko pohvali s tremi zmagami, ki sta jih zabeležila brata Janko in Jože Sagaj iz Ključarovcev. Med 800 ljubitelji tega športa pa je bil tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Poleg slednjega so na dirki bili prisotni še predsednik Kasaške zveze Slovenije, dr. Henrik Gjerkeš, župani Občin Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci in Ormož, Miroslav Petrovičmag. Branko Belec in Alojz Sok.

“Kasaške dirke so pomemben del identitete tega kraja, ki sestavlja značaj naše dežel,” je dejal predsednik republike v pozdravnem nagovoru. Ob tej priložnosti si je predsednik Pahor ogledal tudi Muzej Ljutomerski kasač v katerem ga je predsednik ljutomerskega kluba Janez Slavič seznanil z bogato zgodovino kasaškega športa v Prlekiji in obiskal “Prlekfest 2018: kuji, vino, pogače”, ki je potekal na območju ljutomerskega hipodroma. Tam je okusil številne dobrote iz Prlekije.

FOTO: Facebook Borut Pahor