Sveže

V Pomgradu mladim ponovno odprli vrata

Pomgradovega dneva odprtih vrat se je letos udeležilo kar 180 otrok drugega razreda treh murskosoboških osnovnih šol ter osnovne šole Grad.
Šolarji so si ob zabavnem vzdušju ogledali betonarno, asfaltno bazo in gramoznico, veliko zanimanja pa so požele različne vrste večjih gradbenih vozil, ki jih v Pomgradu uporabljajo pri delu na gradbiščih. Mladim so predstavili različne poklice v gradbeništvu, od zidarjev do delavcev in zaposlenih v upravi, obisk pa so zaključili z malico in podelitvijo spominkov.

“Z dnevom odprtih vrat želimo vzbuditi zanimanje otrok za poklic gradbenika in ostalih poklicev, povezanih s panogo. Na tak način želimo pomagati pri razvoju perspektivnih kadrov, ki jih v gradbeništvu močno primanjkuje in tako omogočiti, da podjetje Pomgrad tudi v prihodnje ostane največji delodajalec v tej regiji. Marsikdo že kot otrok sanja o tem, kako bo kot odrasel ustvarjal v svojem poklicu. Ob obisku našega podjetja mladi spoznajo dela v gradbeništvu, od načrtovanja in projektiranja vse do dela na terenu. Potruditi se moramo, da to zanimanje ohranimo skozi celoten proces izobraževanja, saj se zavedamo, da bo v našem okolju potreba po strokovnjakih iz področja gradbeništva vedno večja,” je ob obisku otrok povedal član uprave Pomgrada Iztok Polanič.