Ostalo

V pokalu Nafta 1903 proti Rogaški, trener modro-belih z UEFA PRO licenco

V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, včeraj pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja, ki bo odigran predvidoma 6. marca 2024. Nafta 1903 se bo tako udarila z Rogaško.
Med torkom in nedeljo minuli teden smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, v prostorih Nogometne zveze Slovenije pa so včeraj izžrebali pare osmine finala pokala Pivovarne Union. Na obzorju je več privlačnih dvobojev za četrtfinale, vključno z derbijem med Olimpijo in Koprom, zanimivo pa bo tudi v Lendavi, Beltincih in Martjancih. Vseh osem srečanj bo odigranih 6. marca prihodnje leto.

V osmino finala se je uvrstilo šest prvoligašev, Rogaška, Olimpija, Koper, Radomlje, Maribor in Mura. V osmini finala bosta na sporedu tudi dva pomurska obračuna. Čarda bo gostila dvoboj s sosedi iz Murske Sobote, Beltinčani pa se bodo skušali Ljutomerčanom oddolžiti za poraz iz prejšnje sezone. Nafta 1903, ki je po kazenskih udarcih izločila Celje, v boju za četrtfinale čaka še en prvoligaš. V Lendavo namreč prihaja Rogaška.

Lendavski strateg z mednarodno licenco UEFA PRO

Kot so včerajšnji popoldan sporočili iz lendavskega drugoligaša, se je članski trener Nafte 1903 József Bozsik, na Madžarskem udeležil uradne podelitve priznanj, kjer je pridobil naziv Trener z mednarodno licenco UEFA PRO. Trener, ki ima omenjeno licenco, lahko moštvo vodi v prvi državni nogometni ligi ter evropskih tekmovanjih. Ker se modro-beli resno spogledujejo z najvišjim rangom tekmovanja, je torej pridobitev licence bila nujna, nujna pa je že tako ali drugaće tudi za 2. državno ligo.