Sveže

V PMSNS si želijo novih prostorov, madžarska vlada denar že priskrbela

Pri Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti si želijo novih prostorov in jih bodo, kot kaže tudi prejeli, saj je denar že zagotovljen.
Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS) si je zaželela novih in sodobnih prostorov, ki jih bodo kot kaže tudi prejeli, saj je finančna sredstva za nakup in prenovo objekta zagotovila madžarska vlada. PMSNS bo za namen nakupa objekta in prenovo prejela 700 milijonov forintov, kar je nekaj več kot 2,1 milijona evrov.

“Madžarska vlada in Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost tudi v nadaljnje strmita k uspešnemu sodelovanju, saj madžarska vlada krovno organizacijo smatra za dobro strateško partnerico,” so zapisali pri PMSNS. Sedaj so tam osredotočeni predvsem na iskanje ustreznega objekta, trenutni objekt na Glavni ulici 124 pa je dotrajan, saj je star skorajda že sto let.

Kot nam je v telefonskem pogovoru dejal Ferenc Horváth, predsednik PMSNS, želijo, da bi se preselili v objekt, ki bi bil čim bolj v mestu, dejal pa je še, da bodo poizkusili najti takšen objekt, v katerem bi lahko svoje nove prostore dobilo tudi uredništvo tednika Nepujság. Kot nam je še dejal Horváth, imajo nekaj objektov že preverjenih, katerih, pa (še) ni želel izdati.