Ostalo

V petek v Lendavi 3. tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo

Pred žensko reprezentanco Slovenije sta novi dve kvalifikacijski tekmi v letu 2021 in ena izmed slednjih bo odigrana v Lendavi, prihajajoči petek. Slovenija je odločno začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Uvodoma so Slovenke s 4:0 slavile v Estoniji, potem pa doma do 89. minute držale točko proti Franciji, ki je peta reprezentanca na svetu.
WA: Vse za petkov uspeh

Minuli ponedeljek se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 22.10., v Lendavi čaka 3. tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo doma pomerile z Walesom, ki prihaja v Slovenijo z dvema zmagama (proti Kazahstanu 6:0 in Estoniji 1:0). “Spet smo se zbrale, pred nami pa je tekma proti Walesu, kar je eden od vrhuncev kvalifikacij, dejansko sta vrhunca kvalifikacij obe tekmi z Walesom. Tudi vse ostale tekme so pomembne. A vsi dobro vemo, da če bomo pravi, kar verjamem, da bomo, se bomo prav z Walesom borili za to 2. mesto v skupini, kar še vodi v dodatne kvalifikacije,” ob začetku priprav na petkovo tekmo razmišlja vezistka Dominika Čonč.

“Pričakujem, da je pred nami zelo zanimiva in težka tekma. Verjamem tudi to, da bomo prave v petek, kar pomeni, da bomo dosegle rezultat, ki ga želimo: zmago in tri točke,” odločno nadaljuje Dominika Čonč, ki ve, da nekaj reprezentantk Walesa igra v angleški ligi. “Njihovo izbrano vrsto krasi agresivnost. Zato bomo morali mi odigrati še ostreje kot proti Franciji. Vem pa, da nas bo strokovno vodstvo do petka dobro pripravilo. Fokus pa je na nas,” sklene Dominika, ki je poleti menjala sredino – iz Milana se je preselila v špansko Valencio, s katero je minuli vikend zabeležila prvo zmago v domačem prvenstvu.

Francija kot vodilo

Slovenija je odločno začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Uvodoma so Slovenke s 4:0 slavile v Estoniji, potem pa doma do 89. minute držale točko proti Franciji, ki je peta reprezentanca na svetu. Žal se na koncu na štadionu v Murski Soboti ni izšlo, je pa igra dokaz, da je reprezentanca pripravljena na velike izzive, predvsem pa lahko z igro in odnosom kljubuje najboljšim, tudi Walesu, ki je 34. reprezentanca aktualne lestvice mednarodne nogometne zveze Fife. Slovenija je v tem hipu na 49. mestu. Žreb skupin je našo reprezentanco uvrstil v kvalifikacijsko skupino I, kjer so še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023:

  • 3. krog, Lendava, 22.10.:Slovenija – Wales (20.15)
  • 4. krog, Larissa, 26.10.: Grčija – Slovenija (20.00)

Slovenija WA:

Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Adrijana Mori (FC Carl Zeiss Jena), Nina Predanič (Grasshopper Club Zürich), Kristina Erman (Royal Charleroi Sporting Club), Kaja Eržen (S.S.D. Napoli Femminile), Mateja Zver (SKN St. Polten), Sara Agrež (Turbine Potsdam), Zala Meršnik (Turbine Potsdam), Dominika Čonč (Valencia CF Femenino), Lana Golob (Worcester Smiles FC), Pamela Begić (ŽNK Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Nemet (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Šapek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje).