Sveže

V Murski Soboti močno vinjen voznik, v Odrancih drugi vinjen voznik povzročil nesrečo, v Dolnjem Lakošu vozil preobremenjeno tovorno vozilo

V Murski Soboti in v Odrancih so policisti obravnavali močno vinjena voznika osebnih avtomobilov, tisti v Odrancih je povzročil celo prometno nesrečo, v Moravskih Toplicah je bilo turistu iz Češke odtujeno električno kolo, v Dolnjem Lakošu pa so policisti obravnavali preobremenjeno tovorno vozilo.
Voznika osebnih avtomobilov pod vplivom alkohola

Murskosoboški policisti so minulo soboto, malo po polnoči med kontrolo cestnega prometa v Murski Soboti zaustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti je bil pri vozniku odrejen preizkus. 52-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in podan bo obdolžilni predlog na sodišče.

Minuli petek, okrog 20.30 uri je prišlo do prometne nesreče v naselju Odranci. Voznik osebnega avtomobila je odvzel prednost nasproti vozečemu vozniku osebnega avtomobila. V nesreči sta bila oba voznika lažje telesno poškodovana. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju nesreče pokazal 0,89 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

“Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni.”

Odtujeni električni kolesi

11.5.2019 v večernem času sta bili v Moravskih Toplicah, državljanu Češke odtujeni dve električni kolesi znamke Leader FOX (moško rdeče barve, žensko črne barve), kateri sta bili zaklenjeni ob ograjo terase. Materialne škode je za okrog 3200 evrov. Policisti za neznanimi storilci zbirajo obvestila.

Preobremenjeno tovorno vozilo

Lendavski policisti so v prejšnjem tednu pri nadzoru cestnega prometa v Dolnjem Lakošu zaustavili voznika tovornega vozila romunskih registrskih številk. Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je največja dovoljena masa vozila 3.500 kg, le-to pa je skupaj s tovorom tehtalo 4.800 kg. Voznik, državljan Romunije pri sebi tudi ni imel listin (prometnega dovoljenja vlečnega in vlečenega vozila).

Zaradi navedenih prekrškov je bila vozniku izrečena globa po Zakonu o cestah v skupnem znesku 1.400 evrov. Vozilo je bilo izločeno iz prometa.