Ostalo

V Ljutomeru zagorela razdelilna transformatorska postaja, škode za milijon evrov

Včerajšnjo noč, natančneje okoli polnoči, so policisti med kontrolo v mestu Ljutomer opazili, da gori ostrešje razdelilne transformatorske postaje v bližini podjetja Murales. Na kraju so delavci elektra najprej odklopili elektriko, ljutomerski gasilci pa so požar pogasili.

Policisti in kriminalisti so z zbirnajem obvestil na kraju ugotovili, da je tuja krivda za nastali požar izključena. Požar se je iz elektro inštalacije objekta razširil na ostale prostore.  Pogorelo je celotno ostrešje in nadstropje objekta, ki se nahaja pod ostrešjem s celotno opremo. Poškodovan k sreči ni bil nihče, po nestrokovni oceni pa je nastalo za okrog milijon evrov škode. Zaradi gašenja požara je bila do 2. ure zjutraj zaprta Kolodvorska ulica v Ljutomeru.

Ogenj je zajel okrog 150 kvadratnih metrov ostrešja, na pomoč pa so z gasilsko avtolestvijo bili primorani prihiteti gasilci iz Murske Sobote. Že sicer pa so, poleg murskosoboških in ljutomerskih gasilcev, rdečega petelina krotili še gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Radomerje, Spodnji Kamenščak, Gresovščak, Cven, Branoslavci in Cezanjevci.

pozar-rtp1

pozar-rtp2

Foto: Andrej Rus