Ostalo

V Lendavi včeraj izmerili kar 24 stopinj Celzija

Včerajšnji jugozahodnik je našo državo do dobra ogrel. Lendava je včeraj bil najtoplejši kraj v naši državi, saj smo izmerili kar 24 stopinj Celzija. Dnevi, ki so pred nami, sicer ne bodo hladni.

V teh dneh, še posebno včeraj, beležimo nadpovprečno visoke temperature. Samo včeraj je Lendava bil najtoplejši kraj, živo srebro pa se je povzpelo vse do, za ta čas neobičajnih, 24 stopinj Celzija. Toplo pa ni bilo le popoldan, temveč že zjutraj. Nič drugače ni bilo na Štajerskem in drugod po Pomurju. Ob sedmih zjutraj smo izmerili kar 18 stopinj Celzija. Kot zanimivost naj dodamo, da je v Lendavi bilo za kar 7 stopinj topleje kot na obali.

Današnja sreda nekoliko hladnejša in mokra

Danes ponoči nas je nekoliko namočilo, temperature pa se bodo čez dan ustalile pri 16 stopinjah Celzija. Tudi čez dan lahko pričakujemo občasne dežne kaplje. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem zmerna burja. V četrtek se bodo temperature še nekoliko spustile, v petek pa bodo enake današnjim. Tudi nekaj sončnih žarkov nam bo prijetno prijalo. Sobota bo sončna a žal brez megle po nižinah ne bo šlo. Sončni soboti bodo sledili nekoliko bolj oblačni dnevi, a dežja ne bo.