Ostalo

Policisti na Pomurki znova z bogatim izplenom

Na pomurski avtocesti A5 so Mariborski policisti znova obravnavali tujca. V postopku se je kasneje izkazalo, da je osebni avtomobil, ki ga vozi, bil ukraden v tujini. Tujcu so odvzeli prostost.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 24. oktobra 2016, na počivališču Lormanje, ustavili 37-letnega romunskega voznika osebnega vozla Audi A6, romunskih registrskih tablic. V policijskem postopku so policisti ugotovili, da je številka šasije na vozilu prenarejena, da nima tipske in servisne nalepke in da so oznake na steklih prepleskane. Z nadaljnjim preverjanjem se je ugotovilo, da je bilo vozilo ukradeno v Nemčiji. Romunskemu vozniku je bilo vozilo zaseženo, zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prijeli tudi tujce z evropskim pripornim nalogom

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 25. oktobra 2016, okrog 15. ure, na počivališču Lormanje, ustavili 28-letnega romunskega voznika osebnega vozila. V policijskem postopku so ugotovili, da je za sopotnika v vozilu (26 in 34-letna državljana Romunije) razpisano prijetje z evropskim pripornim nalogom. Tujca sta bila pripeljana k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor, ker ju v Italiji iščejo zaradi suma storitve ropa.