Ostalo

V Lendavi se je mudil predsedniški kandidat Anže Logar

Po uradni predstavitvi kandidatk Nataše Pirc Musar, Nine Krajnik, Marte Kos in napovedi kočevskega župana Vladimira Prebiliča ter Gregorja Bezenška ml. za predsedniškega kandidata je svojo kandidaturo za predsednika države kot zadnji napovedal tudi tudi Anže Logar. Nekdanji minister za zunanje zadeve iz stranke SDS je tudi najmočnejši kandidat desnice na letošnjih predsedniških volitvah.
“Tokrat sem šel v Lendavo. Sicer sem tam že preživel poletni dopust v covidnem letu 2020, zato me na kraj vežejo lepi spomini. Kulturni dom je nekaj posebnega, notri pa razstava starih koles, karbidnih luči in lesenih mojstrovin. Vredno ogleda. Pred domom srečam Lendavčane, ki jih zanima, kako vidim razvoj Pomurja. So na pravi poti, s spodbudami, evropskimi sredstvi in dobrimi projekti je uspeh na dosegu roke. Ogled sinagoge in razstavne zbirke v prvem nadstropju ter opomin na strahote holokavsta. Spotoma še ogled, kako delajo sladke kornete, nato pa na Vinarium in aprilsko turistično pridobitev – zipline Vinarium,” je zapisal Logar.

Anketa, ki jo je minuli teden za Delo opravil inštitut Mediana, kaže skoraj tretjinsko podporo odvetnici Nataši Pirc Musar (29,6 odstotka), sledi Anže Logar, poslanec SDS, ki bi ga volilo 24,3 odstotka anketiranih, šele na tretjem mestu je kandidatka Gibanja Svoboda, nekdanja veleposlanica Marta Kos. Če bi bile volitve jutri, bi se torej po anketi Mediane v drugem krogu pomerila dva kandidata, ki bosta kandidirala s podpisi volivk in volivcev, ne kandidatka stranke, ki je prepričljivo zmagala na aprilskih državnozborskih volitvah.