Ostalo

Upravni odbor NŠ Mura sprejel odstop trenerja Zlatka Gaborja

Upravni odbor murskosoboškega tretjeligaša, NŠ Mura, je sprejel odstop trenerja Zlatka Gaborja. Ta je verjetnost odstopa nakazal po srečanju z Beltinci, ko so črno-beli doma remizirali, največ puščic pa je bil deležen po visokem porazu v Lendavi.

Poraz v Lendavi in remi z ekipo Beltincev na domačem igrišču sta bila očitno tista, ki sta s trenerskega stolčka odnesla Zlatka Gaborja. Odstop, katerega je Gabor sicer napovedal že takoj po srečanju proti Beltincem, je upravni odbor kluba sprejel brez obotavljanja. Morda se je še bolj kot minuli rezultati Gaborju maščevalo to, da je za eno izmed lokalnih televizij na začetku sezone povedal, da bo NŠ Mura zmagala vse tekme.

Njegove preveč samozavestne besede na televiziji so sicer skoraj padle na plodna tla, a se je v drugem polčasu v Lendavi pokazalo, da je še tako z dobrimi igralci podkrepljena ekipa lahko dejansko precej šibka, kar se je dodatno pokazalo po srečanju z Beltinci, svoje pa so dodale še določene neposrečene menjave in taktike na omenjenem srečanju.

Črno-bele bosta najverjetneje do konca sezone vodila Damjan Ošlaj in Matjaž Jakopič, izkušeni nogometni strokovnjak iz Ljubljane, ki se je ekipi pridružil pred kratkim. Uprava sicer menda že vrši pogovore z morebitnimi nasledniki Gaborja.