Ostalo

Upokojenci: Srečanje piscev upokojencev Pomurja ter streljanje z zračno puško

Tudi letos je Pomurska pokrajinska zveza DU Murska Sobota organizirala srečanje piscev upokojencev Pomurja. Vsako leto se srečanje organizira v drugem kraju oz. občini in letos so organizacijo prevzeli v DU Lendava. So se pa člani DU Lendava med drugim udeležili tudi tekmovanja v streljanju z zračno puško in zasedli tretje mesto.
Srečanje piscev

Ker DU Lendava v lasti nima tako velikega prostora, so se dogovorili z Zvezo kulturnih društev Lendava, s katero dobro sodelujejo, da srečanje izvedejo v njihovih prostorih. “Dogodka se je udeležilo 14 piscev. Seveda si želimo, da bi jih bilo več, vendar se nekateri še ne želijo izpostaviti. Srečanja sta se udeležili tudi Viola Bertalanič, predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota in Danica Kocet, predsednica Komisije za kulturo pri Pomurski pokrajinski zvezi Murska Sobota. Nad deli naših piscev bedi mentor, pisatelj in pesnik Robert Titan Felix. Tudi letos so mu na vpogled poslali svoja dela, da je do srečanja pripravil mnenja o le-teh. V prvem delu srečanja so naši pisci izvedeli, kako napisati pesem ali prozo čim bolje, v drugem delu pa so razpravljali o lastnih delih,” so sporočili iz DU Lendava.

Na srečanju pomurskih ljubiteljskih ustvarjalcev upokojencev v Lendavi so bili prisotni literati iz vseh štirih upravni enot Pomurja in sicer:

 • Irena Šrajner, Štefka Bohar, Olga Gutman, Irena Ferencek, Ludvik Škaper, Martin Horvat, Marija Sambt – Murska Sobota
 • Slavica Sunčič, Angela Kolarič, Franc Ferencek – Ljutomer
 • Marija Šedivy, Manica Gornjak, Branko Kos – Gornja Radgona
 • Jerica Trojak, Ivanka Tompa in Janja Magdič – Lendava

“Ogledali smo si še stalno razstavo lendavskih Judov in Sabine Šinko v sinagogi Lendava ter kulturni dom. Po kosilu smo se poslovili v obljubi, da se čez leto dni spet srečamo – do takrat pa pridno ustvarjamo,” so še zapisali.

Pristreljali so si tretje mesto

“V Društvu upokojencev Lendava smo v okviru športnih iger Pomurske pokrajinske zveze Murska Sobota organizirali tekmovanje v streljanju z zračno puško. Zjutraj ob 8. uri so se v prostorih Društva upokojencev pričeli zbirati članih sodelujočih strelskih ekip društev upokojencev in sicer iz Murske Sobote, Gornje Radgone, Ljutomera, Černelavcev in Lendave. Postregli smo jim s kavo in s slanim pecivom. Referent za šport pri DU Lendava Drago Nađ je pozdravil vse navzoče in podal navodila o tekmovanju. To se je pričelo ob 9. uri na strelišču v prostorih SD Lendava. Vsako od ekip so sestavljali trije strelci, nekatere ekipe so imele tudi rezervo. Po končanem tekmovanju smo postregli z malico v prostorih Prehrane ter razglasili rezultate,” so še zapisali pri DU Lendava.

 • Prvo mesto: DU Ljutomer
 • Drugo mesto: DU Murska Sobota
 • Tretje mesto: DU Lendava

Zmagovalne ekipe so prejele pokale. Vse sodelujoče ekipe pa so prijele pisna priznanja.

Najboljši strelci:

 • Kosi Mladen, DU Ljutomer 177
 • Balaško Štefan, DU Murska Sobota 172
 • Rožman Franc, DU Gornja Radgona 171
 • Duh Franc, DU Lendava 165.