Ostalo

Turnišče: Devetošolec v šoli grozil, da bo streljal

Včerajšnje jutro se je na turniški osnovni šoli zgodil neprijeten pripetljaj, ko je devetošolec v šoli, neuradno po sporu z vrstniki zagrozil, da bo streljal. Iz šole so poklicali policijo, ta je s slednjim opravila razgovor, a dodatnih informacij, ker gre za mladoletne osebe, ne dajejo.
Učenec devetega razreda osnovne šole Turnišče je včerajšnje jutro zagrozil, da bo streljal. Kot smo neuradno izvedeli že včeraj, naj bi se pripetljaj zgodil po tem, ko se je učenec sprl z vrstniki. Na šoli so takšno grožnjo vzeli resno in poklicali policijo, možje v modrem pa so šolo zaprli in z učencem opravili razgovor. Obiskali bi naj tudi njegov dom, a potrditve o tem ni, je pa policija, ker gre za mladoletne osebe, z informacijami zelo skopa.

“Policisti PU Murska Sobota smo prejeli prijavo, ki se nanaša na ravnanje mladoletne osebe, ki bi lahko imelo znake groženj. V zvezi s tem še zbiramo obvestila. Zaradi interesa zaščite mladoletnih oseb več informacij ne moremo podati,” je za medije sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš ter pripisala, “da se policisti zavedamo resnosti nasilja med mladimi in pomena prijave morebitnih odklonskih ravnanj.”

Se pa je med drugim po dogodku pričela širiti govorica, da naj bi učenec v šolo prinesel predmet, ki je izgledal kot pištola, a informacija ni bila resnična. Učenec naj bi v šolo prišel brez posebnosti, ravnateljica Melita Olaj pa je staršem učencev poslala tudi pojasnilo, da so sledili vsem korakom, ki so potrebni v tovrstnih situacijah. Naknadno, ob 15.34uri je ravnateljica staršem sporočila še, da preiskava še poteka. Kot je še dejala ravnateljica, zagotavljajo varno okolje za otroke, dotični učenec pa bo šolo obiskoval še naprej.

“Poudarjamo, da lahko mladi, zaradi nepremišljenosti, neizkušenosti, nezrelosti in ob pomanjkanju osebne odgovornosti hitro sprejmejo napačno odločitev. Policisti se zato odzovemo na vsak tovrstni primer, ob prijavi groženj nemudoma izvedemo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, ob tem preverimo vse okoliščine in ukrepamo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščamo pristojne službe,” so še sporočili iz PU Murska Sobota.

Smo pa se glede omenjenega dogodka že včeraj za komentar obrnili tudi na župana Občine Turnišče, ki pa v tistem trenutku o dogodku (še) ni bil obveščen.