Ostalo

Tudi letos brezplačno kopanje v Termah Lendava za mladino

Občina Lendava bo tudi letošnje poletje v sodelovanju z Zavodom za turizem in razvoj Lendava ter s podjetjem Terme Lendava d.o.o. osnovnošolcem, dijakom in študentom omogočila brezplačno kopanje v vseh razpoložljivih bazenih Term Lendava. Kaj morate za to storiti, pa v nadaljevanju …
Po ustaljeni večletni praksi Občina Lendava tudi v letošnjem letu v dogovoru s Termami Lendava in Zavodom za turizem in razvoj Lendava subvencionira poletno kopanje za učence osnovnih šol, dijake in študente. “Na voljo so brezplačne kopalne karte v omejenem obsegu, ki jih bo možno koristiti v poletnem času ob torkih, sredah in četrtkih na letnem kopališču Thermal Resort Lendava,” so sporočili.

Vsakemu upravičencu pripada največ 5 kart, pri prevzemu pa je potrebno predložiti osebno izkaznico in dokazilo o statusu (vsak lahko kopalne karte prevzema le zase). Kopalne karte bodo na voljo od ponedeljka, 28. junija 2021, in je je mogoče prevzeti v pisarni TIC, na Glavni ulici 38 vsak delovnik od 9. do 15. ure. “Obveščamo vas, da zaradi prenove hotela trenutno obratujeta le zunanji olimpijski bazen s tobogani in zunanji otroški bazen,” pa sporočajo iz podjetja Terme Lendava d.o.o.

Pogoj PCT?

Pred dobrimi desetimi dnevi je vlada razglasila konec epidemije, a nekateri ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa še vedno ostajajo v veljavi. Vse kopalce pa je razveselila novica, da za enodnevne obiskovalce za kopališča, ki je v celoti na odprtem, ne veljajo več pogoji PCT. Pogoj PCT pa še vedno velja za vsa kopališča, ki so delno ali v celoti pokrita. Do takrat je sicer veljalo, da morajo vsi gosti, ne glede na obliko kopališča, predložiti eno od potrdil.