Ostalo

Požar na območju Ljutomera: Policisti obravnavajo požig in poskus uboja

Včeraj, nekaj minut čez drugo uro je zagorela stanovanjska hiša na območju Občine Ljutomer. Čeprav je sprva kazalo, da gre za običajen požar stanovanjskega objekta, so včeraj popoldan iz PU Murska Sobota sporočili, da možje v modrem požar obravnavajo kot požig in poskus uboja.
“Ob 2.10 je v naselju Plešivica, občina Ljutomer, zagorelo v stanovanjski hiši. Aktivirane so bile enote PGD Ljutomer, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Gresovščak in Ivanjkovci. Požar so do prihoda gasilcev pogasili lastniki hiše. Pri tem je ena oseba utrpela lažje opekline. Na kraj dogodka je bila poslana ekipa NMP Ljutomer. Gasilci so prostore prezračili, pregledali s termovizijsko kamero in kraj proti požarno zavarovali,” poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Se pa je situacija že kmalu spremenila, saj so iz policijske uprave Murska Sobota sporočili, da policisti preiskujejo požig in poskus uboja. “Okrog 2. ure smo bili policisti obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na območju PP Ljutomer. Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje požiga, po drugem odstavku 222.člena KZ-1 in kaznivo dejanje poskusa uboja, po 115. členu KZ-1, v zvezi s 34.členom KZ-1. Osumljencu, mlajšemu moškemu, šlo je za hišo njegovih staršev, je bila odvzeta prostost in je v policijskem pridržanju. Zaradi opeklin je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti o zadevi še zbiramo obvestila.”