Ostalo

Trener članske ekipe modro-belih pred nadaljevanjem prvenstva: “Čaka nas 12 izjemno težkih tekem”

Lendavska Nafta 1903 prihajajočo nedeljo nadaljuje drugoligaški ples. Začenja se namreč spomladanski del prvenstva, modro-beli pa se bodo tako udarili proti ekipi Gorice in sicer na domačem terenu. Trener József Bozsika poudarja, da prvouvrščeno ekipo prvenstva čaka 12 izjemno težkih tekem. Srečanje bo na sporedu v nedeljo ob 13.00 uri.
Kakšna so vaša pričakovanja v drugem delu sezone?

“V prvi vrsti smo veseli kje se nahajamo na polovici sezone, a vemo tudi, da je to le delni rezultat in v svetu nogometa je pomembna vedno samo naslednje srečanje in nič drugega. Čaka nas 12 izjemno težkih tekem, nastopamo pa tudi v pokalu. Prvo ligaško tekmo bomo igrali proti Gorici, ki bo dober izziv za začetek drugega dela sezone. Na nadaljevanje seveda komaj čakamo, saj ko postaneš nogometaš o takšnih srečanjih sanjaš, saj za to tudi živiš!”

Bil je dolg premor. Kako vidite razvoj prvenstva?

“Po trimesečnem premoru moramo vedeti, da so se vse ekipe spremenile, vsi so se razvijali in lahko povemo, da bo prav enako kot začetek novega prvenstva. Ne smemo si dovoliti, da bi zavajali stanje na lestvici. Delati moramo iz dneva v dan, vsakič bolj trdo, saj le tako lahko sledimo razvoju. Glavni cilj sezone je zgraditi dobro in uspešno ekipo, saj želimo našim navijačem pokazati, da smo ekipa, ki si zasluži njihovo podporo. Verjamemo, da je to pot do uspeha in dobrih rezultatov.”

Opazovali ste tudi stanje pred sezono

“V predsezoni smo naredili kar smo morali. Zaupamo v proces. Ti fantje so zelo dobri igralci, uspešne nas je naredila tudi mentaliteta ekipe. Tako želimo tudi nadaljevati. Pomembno je, da smo potrpežljivi in ​​pametni, kot smo bili do sedaj. Venomer je potrebno dobro odreagirati.” 

Ligo zaključiti na prvem mestu?

“Za to imamo dobre možnosti, a z zagotovostjo tega seveda ne morem potrditi. Že več let vsaj 3-4 ekipe poskušajo biti prve, a jasno je, da je lahko prva zgolj ena. Že večkrat sem dejal, da naša pričakovanja niso biti prvi, so pa to naše sanje in želimo jih uresničiti! Pomembno je, da naredimo vse kar je v naši moči, na vsaki tekmi, ne morem pa seveda obljubiti, da bomo osvojili prvenstvo. Edino, kar lahko obljubim je, da bomo naredili vse za to in, da se bomo borili do konca ter, da nad sanjami nikoli ne bomo obupali. Apeliram na vse navijače in simpatizerje, da ostanejo z nami do zadnjega trenutka ter, da nas podpirajo predvsem takrat, ko nam bo težko. Naj nam pomagajo s svojim glasom, potrpijo celotno srečanje in po dvanajstih srečanjih bomo videli rezultat. Upam, da bomo slavili in verjamem, da nam bo uspelo le skupaj!”